Ben Maher slaagde het best in die opdracht. Hij reed de 12-jarige Ginger-Blue (v. Plot Blue) foutloos naar de finish in dit 1m50 hoge parcours en stopte de chrono na 35,15 seconden. Hiermee bleef hij Nicola Philippaerts voor die op zijn beurt H&M Luna van't Ruytershof Z (v. Levisto Z) naar de tweede plaats reed. Deze combinatie slaagde er eveneens in om de nul te behouden en klokte af in 36,05 seconden. Michael Hughes maakte de top drie compleet. Hij rekende op Melodie-K van't Kattenheye (v. Cornet Obolensky) om in 37,07 seconden een foutloze ronde te springen. 

Nano Healy (Oak Grove's Clown Frh) en Kendra Claricia Brinkop (Nector vd Bisschop) volgden op plaatsen vier en vijf. 

Yves Vanderhasselt kon zich met Nikita van de Koekelberg (v. Loro Piana Filou de Muze) ook in de spotlight rijden. Het duo sprong een foutloze ronde in 39,50 seconden, hetgeen hen de zevende plaats opleverde. 

Klik hier voor de resultaten

In het de LR van de CSI2* competitie ging de overwinning naar Julien Epaillard. Deze Fransman toonde nog maar eens waarom hij één van de snelste ruiters ter wereld is: hij stuurde Cancun Torel Z (v. Cosinhus) foutloos doorheen het parcours en klokte af in 28,22 seconden. Omer Karaevli nam met Livingstone van het Peggershof (v. Ogano Sitte) de tweede plaats mee naar huis. Zij slaagden erin om een foutloze ronde achter hun naam te noteren en klokte af in 29,21 seconden. Nadja Peter Steiner volgde op de derde plaats. Zij rekende op Harry KM (v. Hunters Scendro) om in 30,41 seconden foutloos rond te springen. 

De beste Belgische prestatie kwam van Leonie Peeters. Zij kon in het zadel van Belanda (v. Cristo 5) alle balken in de lepels laten en finishte in 30,96 seconden. Nicola Pohl (Fiona des Hayettes) werd vijfde.

Klik hier voor alle resultaten