van Paesschen hield de Belgische eer torenhoog. Met de dertienjarige Diamant de Semilly-zoon Vendetta Treize was hij snel en behendig waarbij hij alle balken in de lepels liet. Ze klopten af op 27,93 seconden en die tijd kon niemand nog verbeteren. Zij waren meteen ook het enige duo dat de tijd onder de 30 seconden kon houden en zo schreven zij deze rubriek op hun naam. 

De Zweedse Stephanie Holmén zagen we terug op de tweede plaats nadat ze met Thelma Hastak (v. Heartbeat) een tijd van 28,76 seconden kon neerzetten. Michal Kazmierczak vervolledigde met Zirocco Air (v. VDL Zirocco Blue) de top drie. Zijn landgenoot Przemyslaw Konopacki eindigde met Vasco (v. Van Helsing) op de vierde plaats. Tina Lund en Carallo (v. San Patrignano Corrado) sloten de top vijf af. 

Roy van Beek kon zich ook in deze proef klasseren. Met Chacco me Biolley (v. Chacco-Blue) sprong hij naar de zevende plaats. Jens Vandenberk en Diamant van't Coseveld Z (v. Diamant de Semilly) zagen we nog terug op de negende plaats. 


CSIO 3* 1m40 - Roy van Beek levert beste Belgische prestatie

Eerder vandaag stond er nog een 1m40-rubriek tegen de klok op het programma. Die werd gewonnen door Ada Alette Braaten Johnsen en de tienjarige BWP'er My Way B.&V. (v. Emerald van't Ruytershof) in een tijd van 65,77 seconden. Zij bleven Tina Lund voor, die tweede werd met Chacceldi (v. Chacco-Blue) in een tijd van 66,75 seconden. 

De derde plaats was voor Eric Ten Cate. Hij reed zijn negenjarige BWP'er Horsedeals Notre-Dame van't Roosakker (v. Echo van T Spieveld) naar een derde plaats. Christian Jansen en Stenvangs Daiquiri (v. Catoo) namen de vierde plaats voor hun rekening. De top vijf werd afgesloten door Lars Bak Andersen en Bugano de Brekka (v. Ugano Sitte). 


Op zes zagen we België dankzij Roy van Beek. Hij reed Etino R Z mooi foutloos rond in een tijd van 70,07 seconden. 


Klik hier voor de volledige uitslag.