Zanotelli en de zoon van Zento waren nipt sneller dan Constant van Paesschen en de 10-jarige Zangersheide-merrie, Kannavara Z (Kannan). Vorige week zondag wist Can Paesschen nog de 1.45m Grand Prix te winnen met de merrie, uit de fokerij van Dave Blyau. Op de derde plaats volgde Charlotte Leoni met Venezia d'Elke (Toulon).

Net buiten het podium strandde Vincent Lambrecht met Catwalk Harry (Verdi TN). 

De top vijf werd afgewerkt door Riccardo Pisani die met Chacco's Lawito PS (Chacco-Blue) nipt sneller was dan Jérôme Guery en Jyrado vh Bovenhoekshof (By Ceira d'Ick). Evelyne Putters volgde foutloos op de zevende plek met haar KWPN-merrie, Eye of the Tiger (Carambole).

Elien Vaes en Ludo Philippaerts scoren in Medium Tour Finale!

In de 1.40m Medium Tour finale bleek Elien Vaes de Belgische sterkhouder! Vaes loodste haar Solimano Grigio (Liberty First) foutloos naar de vijfde plaats. Proefwinst kwam op naam van Andrea Pisani en de 16-jarige KWPN-ruin, H5 Zapzerap (Zapatero). 

Net buiten de top drie sprong Ludo Philippaerts met SF-ruin, Gadget Mouche (Andiamo Semilly) als traagst foutloze naar de zevende plek!

Inaya Paelinck schittert

In de CSI1* rubriek reed Inaya Paelinck met Urfee des Luthiers (Heartbreaker) foutloos naar de tweede plek. In deze 1.10m rubriek diende de Belgische amazone enkel Bardia Fereidonian met Castle B Explosion (Waldo van Dungen) voor zich te dulden.

In de 1.20m Bronze Tour verzekerde de amazone een Belgische eindzege. Op de rug van Hermes de St Anne Z (Hoegie Van 't Bergske) bleef ze in deze proef ruim drie seconden voor op de concurrentie.

Uitslag 1.45m