Bart Clarys en Lieven Devos domineerden de eerste ranking van de 1.35m openingsrubriek. Samen met de BWP-hengst, Oxygene du Marais DD (Kannan), sprong Bart Clarys foutloos naar de winst. Hij verwees zo landgenoot Lieven Devos naar de tweede plaats. Devos strandde bovendien ook op plaats vier. Samen met de 10-jarige Hannibal volgde Devos voor Victor Bettendorf en Foxy de la Roque (Armitages Boy). 

Net buiten de top drie plaatste Devos zich op de vierde plaats met zijn eigen Eldorrado Mvnz (Cardento). 

Charlotte Philippe op het podium

De Waalse amazone en haar 11-jarige dochter van Andiamo Z, Godiva S dienden twee combinaties voor zich te dulden in deze openingsrubriek. Mathieu Laveau snelde naar de winst met l'Arko Eres Z (l'Arc de Triomphe). Het paar verweest op ruim één seconde, lokale springruiter, Basile Bettendorf naar de tweede plek. De Luxemburger volgde met Kempf's Balero (Balou du Rouet) voor Charlotte Philippe.

Net buiten het podium plaatste ook Ann Carton-Grootjans zich in de top vijf. De Oost-Vlaamse amazone loodste haar Nox Blue van de Hertogen (Zirocco Blue VDL) foutloos naar de vijfde plaats. Landgenote Elisa Pietteur volgde met Nirvana de la Pomme (Elvis ter Putte) op plek zes. 

Uitslag