Moeskops en de zoon van Port Royal van Eeckelghem bleven in de rubriek voor vijf-en zesjarigen nipt voor op Elisabeth Meyer met Action Hope (Action Blue). De top drie van deze rubriek werd afgewerkt door Edoardo Alain Dubois en Elabeeleen v/h vijverbos Z (Excellent van de Zuuthoeve).

Net buiten de top drie kleurde de top vijf verder Belgisch. Cedric Vanleerberghe loodste zijn Roxette van de Achterhoek (Chaiton F Z) foutloos naar de vierde plek. Het paar werd opgevolgd door Liesje Vanderwegen met Agalie van het Wimpelhof Z (Aganix du Seigneur).

Thierry Goffinet Belgische sterkhouder in 7- & 8jarigen

Thierry Goffinet kwam aan de start op Kalif de L'Aulne (v. Etoulon VDL) en sprong met de zevenjarige sBs ruin naar een vijfde plaats. Christophe Vanderhasselt zagen we terug op zeven met Pimpernel Vitseroel (v. Numero Uno), gevolgd door Yenthe Schrijvers en Lorenzo vh Kraaienboshof Z (v. Latour VDM) op acht. Louise Ameeuw moest op Killer du Grand Moustier (v. Kannan) haar negende plaats delen met Thibeau Spits en Quelle Princesse 55 (v. Comme il Faut). 

De BWP hengst Qaboom van de Bucxtale (v. Kannan) veroverde het brons onder Clarissa Hassman Crotta (SUI) en hield de Zangersheide merrie Cara-K van 't Kattenheye Z (v. Carlow van de Helle) achter zich op vier. 

Volledige uitslag