Je doet het al enkele weken erg goed op internationaal niveau. Wat verwacht je van de Grand Prix van zondag?

"Mijn verwachtingen voor de Grand Prix van zondag zijn neutraal. Een fout is snel gemaakt en er is een sterk deelnemersveld naar Sentower Park afgezakt. Ik hoop het dus vooral zo goed mogelijk te doen".

Kan je wat meer over je toppaarden vertellen?

"Ik heb momenteel maar één paard dat echt op het hoogste niveau kan meedraaien: Kiarado. Hij is een 11-jarige Diarado ruin. Ik moet zeggen dat hij wel een beetje speciaal is. Ik heb al veel werk in gestoken en dat begint nu zijn vruchten af te werpen. We zijn er echter nog niet helemaal: we blijven elke dag hard werken om op het hoogste niveau te kunnen meedraaien. Ik heb ook nog een 7-jarige merrie; Ofaline. Zij is een Cardento dochter uit één van mijn voormalige paarden (Damore). Met haar heb ik verschillende wedstrijden kunnen winnen dus ik heb alvast veel hoop voor Ofaline voor de toekomst. Vorige week heb ik nog een nieuw paard in mijn stallen verwelkomd: Nesquick, een 8-jarige Cumthago C. Dit paard komt uit dezelfde moeder als mijn voormalige paard Hilton dankzij wie voor mij eigenlijk alles begon. 

Welke concours staan er de komende weken nog op het programma?

Mijn drie aarden zullen weer van start gaan in Gorla Minore in maart. Ze zullen daar drie weken op internationaal niveau springen en ik hoop op die manier wat op mijn jongere paarden ingespeeld te raken en Kiarado nog beter te leren kennen. 

Is het een bewuste keuze om momenteel in België te blijven om te springen en niet naar het zuiden af te zakken?

Ik zal dus in maart wel naar het zuiden gaan. De keuze om nu hier te blijven springen, was inderdaad een bewuste keuze. Ik heb momenteel maar twee paarden en er kon hier nog gesprongen worden. Ik heb dus besloten om voorlopig in België te blijven springen. 

Hoe zag de periode zonder wedstrijden er voor jou en je paarden uit? Ben je blijven trainen of hebben je paarden rust gekregen?

"Tijdens de lockdown heb ik mijn paarden een jaar op weide gezet zodat ze nog eens echt 'paard konden zijn'". 

Heb je zelf nog tips voor jonge ruiters die het willen maken op hoger niveau?

"Keep it Simple!"