In de 1.45m hoofdrubriek van het CSI2* programma wist de Belgische springruiter, Boy-Adrian van Gelderen de winst op naam te schrijven. Samen met Rianna Nalis' voormalige KWPN'er, Jazzlyn WP (fokker: W.L.M Veltmaat) bleef de Belg nipt voor op Taylor Land en de Nederlands gefokte, Falco V (Bustique). De top drie in deze rubriek werd afgewerkt door Laura Chapot en Chandon Blue (Chacco-Blue).

Belgische fokkerij scoort op 5* niveau

In de 1.55m CSI5* hoofdrubriek was er geen houden aan Kent Farrington en de Belgisch gefokte, Toulayna (Toulon). Samen met Thibault en Nicola Philippaerts' voormalige troef bleef de Amerikaan ruim één seconde voor op Spencer Smith met SF'er, Theodore Manciais (Kashmir van Schuttershof). De Ierse springruiter, Darragh Kenny, vervolledigde de top drie in het zadel van zijn Eddy Blue (Eldorado van de Zeshoek).

"Het parcours stond verraderlijk vandaag. Niet meteen moeilijk, maar er werden overal fouten gemaakt," vertelt Farrington na afloop. "Ook de barrage was niet zoals verwacht. Je had de volledige piste nodig. Dat was ook het voordeel voor mijn paard."

Net buiten het podium tintte ook de vijfde plaats Belgisch. Laura Kraut plaatste zich op deze plek met Bisquetta Z (Bisquet Balou van de Mispelaere, fokker: Claire McCarthy-Winters).

Alle uitslagen