Na afloop  van de 1.40m hoofdrubriek weerklonk de Brabançonne. Zeven duo's kwalificeerden zich voor de herkansing. De snelste chrono kwam op naam van Cyril Cools met de 9-jarige Tangelo vd Zuuthoeve-zoon, Guitlermo. Het paar bleef als enige foutloos onder de 39 seconden en verwees zo Mariano Martinez Bastida met Cleartoon (Carthago) naar de tweede plaats.

Bjorn Vandenbossche maakte het Belgische feest compleet op de derde plek. De Belg hield het foutloos met W-Helios  vd Lindehoeve Z (Weldon d'05).

Belgisch feest in Spanje

Bij de jonge paarden blonk Cyril Cools sterk uit. Samen met de vijfjarige Coryfee T&L Z (Corydon Van T&L) won Cools de rubriek voor vijfjarigen voor Nadège Janssen met Fabuleuse de l'Autrot (Quilvaro de Lyr). Jairo Junquera Perera vervolledigde de top drie met onder het zadel Falstaff de Maeza.

Ook bij de zesjarigen bleek Cyril Cools de Belgische sterkhouder. Mariano Martinez Bastida bezette het volledig podium en won daarbij met de KWPN-ruin, Joapke (Arezzo VDL). Cools loodste zijn Gin-Duidam, 007 d'O, uit de fokkerij van Herman Claessens naar de zesde plaats.

Eerder liet Bjorn Vandenbossche zich opvallen. De West-Vlaming sprong in de 1.10m op het podium met La Blanca Z (Larson). Ook in de 1.30m rubriek sprong Vandenbossche op het podium.

De 1.30m winst kwam op naam van Steven Franks met Rumbolds Warrior Echo (Warrior). Het paar werd opgevolgd door Fidel Davila Garcia met de 16-jarige Chantre (Chandon). Vandenbossche vervolledigde het podium met Ascaina Z (Asca Z). Samen met Zirikit (Berlin) sprong Vandenbossche naar de zesde plaats.


Alle resultaten