CSI2* 1.45m

De eerste CSI2* proef van de dag was meteen ook de hoogste. Over een hoogte van 1.45m namen 47 combinaties het in de zandpiste tegen elkaar op. Uiteindelijk stond er hier geen Nederlander op het podium, maar wél er vlak naast. Gerco Schröder sprong met New Star vd Berghoeve (Gitano) naar een vierde plaats, gevolgd door Niels Kersten en de vosruin Grieg S (Indoctro). Ook Leopold van Asten sloot nog aan bij dit rijtje, en plaatste zich in het zadel van VDL Groep Victoria (Do Spiritivo) net buiten de top vijf als zesde.

CSI2* 1.40m

In de daaropvolgende proef, verreden over een hoogte die slechts 5cm lager stond, werd het beste Nederlandse resultaat alweer neergezet door Gerco Schröder. Op de rug van Glock's Brilliant Berlin (Berlin) klasseerde hij zich foutloos als zesde, vlak voor landgenote Thalessa De Jong met Grappa (Dynamite vt Hazelarenhoekje).

Ook Henk van de Pol en Marc Beckers wisten zich hier nog net te klasseren als elfde en twaalfde.

CSI1* 1.25m & CSI 1* 1.15m

Tara van der Leegte sprong daarna naar een vierde plaats in de 1* 1.25m proef. In het zadel van VDL Groep Ina-Zeldenrust (Indoctro) reed ze dubbel nul in een tijd van 34.67 seconden. Diezelfde van der Leegte plaatste zich eveneens als beste Nederlandse amazone in de aansluitende 1.15m rubriek. Daar behaalde ze een zevende plaats met Calipso (Vainqueur). Ook Aniek Diks wist zich hier te klasseren als negende samen met Kaatje SB (Emir R).

CSI1* 1.35m

Tijdens de hoogste 1* proef van de dag over een hoogte van 1.35m mocht Siebe Leemans op Plopsa Blue Z (Plot Blue) het brons in ontvangst nemen. Gert Jan Bruggink volde met Kasilias Eas Sho Z (Kannan) op 4.61 seconden en behaalde een vierde plaats. Aniek Diks behaalde hier opnieuw een mooi resultaat en werd zesde met Kwandani (Latour Vdm).

CSI2* 1.35m

De laatste proef van de dag zorgde ook voor het beste Nederlandse Resultaat. In de 2* 1.35m rubriek reed Bas Moerings in het zadel van de schimmelmerrie Kivinia (I'm Special De Muze) naar een schitterende eerste plaats. Bart Lips moest hier tevreden zijn met een plaatsje net buiten de top vijf. Op de rug van Popeye van't Meulenhof (Jenson van 't Meulenhof) plaatste hij zich als laatste van de zes deelnemers voor de barrage.