Bij de rubriek voor vijfjarige paarden kregen de ruiters een parcours voorgeschoteld over de hoogte van 1.15m die ze in twee fasen foutloos moesten afleggen. Onze landgenoot Benny Naessens kon rekenen op Jewel 'S Heerwillems (v. Cornet Obolensky) om de winnende tijd van 34,36 seconden neer te zetten. Ook de tweede plaats nam Naessens voor zijn rekening. In het zadel van Daddy Cool Ter Linden Z (v. Dominator 2000 Z) werd hij met een tijd van 37,22 seconden knap tweede. Andreas Jecker en Comme Le Bonheur (v. Comme IL Faut 5) vervolledigden het podium met een tijd van 38,87 seconden. 

Ulrike Bruns (Lamia Red Wine) werd vierde en was hiermee Carole Lessine (Lingot d'Or de La Petite Hunelle) te snel af. 

Tot slot zorgde Laetitia Surin (Erina des Vergers Z) voor nog een andere Belgische klassering. 

In de Gold Grand Prix kwalificatie werd over de hoogte van 1.45m gestreden voor een plekje in de GP later deze week. Virginie Thonon (Spike Vd Withoeve) reed er naar een zesde plaats. Ludo Philippaerts (Dhalida Diamant Vd Krekebeke Z) mocht rekenen op een negende plek. 

De Gold 1.40m klassement 1 proef zag ook enkele Belgische klasseringen. Door het grote aantal deelnemers werd deze rubriek in twee aparte klassementen gesplitst. In het eerste deel van deze rubriek was het Camille Demolie (Chin Chesta) die met een vijfde plaats voor de beste Belgische klassering zorgde. Ook Ludo Philippaerts (Obama de La Liniere) zorgde voor een Belgische top tien klassering. Benny Naessens (Mistral van de Vogelzang) verzekerde een elfde plaats. 

In het tweede deel van de Gold 1.40m rubriek waren het Constant van Paesschen (Veronese Teamjoy) en Axel Vandoorne (Ma-Belle vh Eegdeken) die voor Belgische top tien klasseringen zorgden. Ook de elfde plaats was van Paesschen (Zahara) terug te vinden. 

Klik hier voor de resultaten.