Het bleek een zenuwslopende Mercedes-Benz Nations Cup in Aken waarbij de tweede ronde de kaarten volledig schudde. De Belgische springduivels namen duidelijk revanche. In de eerste omloop wist enkel Nicola Philippaerts met Katanga vh Dingseshof (Cardento), een foutloze omloop te presteren.

Als laatste Belg aan de start herhaalde hij de foutloze omloop ook in de tweede ronde. Voor België wisten in deze tweede omloop ook Gregory Wathelet met Ace of Hearts (Aliandro B) en Koen Vereecke met Kasanova de la Pomme (Bamako de Muze) het hout in de lepels te houden. Olivier Philippaerts en de gekeurde hengst, Le Blue Diamond v't Ruytershof (Plot Blue) noteerden in deze tweede ronde één springfout.

Voor team België betekende dit een totaal van 8 punten in deze loodzware 1.60m Nations Cup. 

Als voorlaatste aan de start verzekerde Martin Fuchs uiteindelijk de Nations Cup zege voor Zwitserland. Voor het winnende team wist zowel Steve Guerdat met de 14-jarige Venard de Cerisy (Open Up Semilly) als Martin Fuchs met Commissar Pezi (Commissario) een dubbele nulronde te presteren. Op het podium volgde Groot-Brittannië voor België


Uitslag