Samen met de 12-jarige dochter van Comme Il Faut, uit de fokkerij van Jean Pierre Swennen, bleef de Ier voor op Jim Ifko en zijn Un Diamant des Forets (Diamant de Semilly).

De combinaties dienden een 24 obstakel parcours af te leggen over een afstand van ruim 1 kilometer. Blanchette was de tweede aan de start in het parcours en zette ongetwijfeld de druk op de overige combinaties. "Gewoon een prachtig gevoel. Je kan naar een wedstrijd gaan en denken dat je bijna onzichtbaar bent, dan kom je hier en denk je... damn dat kan ik niet springen. Uiteindelijk blijkt dat niet waar te zijn. Mijn levensles? Ga plezier maken met je paard!"

Op de derde plaats strandde Kyle King met zijn Chess (ex. Litho v/h Panishof). De 12-jarige BWP-ruin (v. Bufero van het Panishof) komt uit de fokkerij van John en Jurgen Panis). Het paar bleef met één springfout in het basisparcours voor op Jessica Mendoza en Play (Luidam). 

De Grand Prix-winnaar van zaterdag, Nayel Nassar volgde op plek vijf met Wilm Vermeir zijn voormalige Linguini de la Pomme (Marius Claudius).