De volledige top vijf wist de herkansing foutloos af te werken. Bastida en zijn 9-jarige BWP- zoon van Thunder vd Zuuthoeve (fokker: Boudewijn Schepers) bleven ruim één seconde voor op Carlos Eduardo Mota Ribas en de 11-jarige zoon van Non Stop, Night Secret (fokker: Alexander Rohling). Jane Annett en AES-hengst, Billy Tudor (Cevin Z) vervolledigden de top drie.

Het paar was nipt sneller dan Kim Emmen die met de 11-jarige BWP-ruin, Macho V (Falco) op een vierde plaats strandde. Op vijf strandde Ernesto Canseco en KWPN-merrie, Haraminka P (Verdi TN).

Net buiten de top vijf volgde Oost-Vlaming, Bart Clarys in de prijzen. Eerder sprong de Belg al op het podium. Ditmaal stelde hij zich tevreden met een achtste plaats in het zadel van Arrive Z (Andiamo Z).

Belgen schitteren onder Spaanse zon

Eerder won Charlotte Fievet met Dis Donc D'Eole (Old Chap Tame, fokker: Patrick Bizot) de 1.30m CSI1* rubriek. De Belgische amazone loodste haar Edreven du Tertre (Putch des Isles) ook in de prijzen in de CSI1* 1.40m proef. In deze rubriek strandde het paar foutloos op de vierde plek.

In de 1.30m CSI1* sprong Melissa Laenen op het podium met Casino Royal Waterschoot Z (Carpe Diem VHW Z, fokker: familie Patteet). Het paar schreef uiteindelijk de tweede plek op naam.

Uitslag

F. © 1clicphoto