In Le Mans staat het dressuur centraal deze week. In de Nations Cup voor Junioren wist het Belgisch team de jury te bekoren. Met 207,546% reed het Belgische junioren team naar de winst. Anna Peeters en haar 11-jarige Harlekin (Chinook) noteerden het beste Belgische resultaat met 71,091%. Voor twee juryleden reed Peeters zelf de beste proef in deze wedstrijd. 

Verder kwamen Ine Blommaert met Joy Forever (Everdale) (68,303%), Aude Verheecke met Frapant (Vivaldi) (68,152%) en Clara Collard  met Escape (Tuschinski) (67,485%) aan de start voor het Belgische team.

Larissa Pauluis wint CDI4* Grand Prix

In de Grand Prix reed Larissa Pauluis met haar 13-jarige KWPN-ruin, Flambeau (Ampere) naar een unanieme zege met 71,457%. Het paar bleef zo ruim voor op landgenote Charlotte Defalque met de 13-jarige Botticelli (Vivaldi). Delfaque en haar KWPN-hengst reden naar een score van 69,848%. Het podium van de Grand Prix werd afgewerkt door Jill Huijbregts en Enzos Armani (Tuschinski), goed voor 67,783%.

Belgische Young Riders goed voor brons!

In de Young Rider Grand Prix haalden de Belgische jeugdruiters een derde plaats met een nipt verschil. Enkel het Deense en Britse team deden het beter op twee en drie. Jette De Jong en de 10-jarige KWPN-ruin, Indini (Chippendale) reden naar het beste Belgische resultaat. Het duo verzamelde 68,912%, nipt meer dan landgenote Athaline Van Roey met Fugranda C (Sir Donnerhall).

Eerder haalde De Jong de vierde plaats in de Prix St George met Heavenly Charming (Charmeur). Met 68,382% strandde ze net achter landgenote, Zoe Niessen en Felitia (Delatio).


Uitslag Junioren Nations Cup

Uitslag CDI4* GP

Uitslag Young Riders Nations Cup