Olympisch kampioen, Ben Maher en zijn SF-merrie met vader, Cap Kennedy, bleven in de 1.55m hoofdrubriek nipt voor op Kent Farrington met Danny Nijs' gefokte Landon (ex. Crack de Nyze, v. Comilfo Plus Z). Maher verklaarde achteraf dat het geluk aan zijn zijde stond. "Als je moet winnen in rubrieken waar Kent Farrington en Richard Vogel aan de start komen, dan heb je ook een portie geluk nodig!," vertelt de Brit. "Mijn merrie is echt een fantastisch paard. Enkele weken terug liet ze zich ook reeds goed opvallen in de 5* rubrieken. Paarden moeten op het juiste moment evolueren. En gelukkig voor mij is dat bij heel wat paarden op stal het geval."

Ook de derde plaats van deze hoofdrubriek tintte Belgisch. Scott Keach loodste BWP'er, Noble de la Chapelle (For Passion d'Ive) foutloos naar de derde plaats. De BWP-ruin komt uit de fokkerij van Olivier Hazaer.

Jef Lauwers zorgt voor Belgisch succes!

In de USA 3' Green Hunter Classic verzekerde Jef Lauwers wel een Belgische eindzege. Samen met Kamara (Checkter) reeds Lauwers naar de winst. "Het is altijd moeilijk om jongere paarden in de Hunters goed te krijgen. Maar het is gelukt," reageert de Belg. "Mijn paard is vijf jaar (wordt er zes, nvdr.) en moet in het ritme komen. Omdat in Wellington ook ruimte wordt gegeven aan jongere paarden, is dit de ideale week om haar aan de start te brengen."

"Ik geloof in dit paard. Hij heeft vermogen, is mooi... doet wat hij moet doen. Soms is hij nog wat speels, maar dat is normaal op deze leeftijd!"