Zwitserland verzekerde de overwinning in deze CSIO3* Longines EEF Nations Cup in Mannheim. Elin Ott en Nanu II (v. New Time) bleven als enige combinatie van het team dubbel foutloos. Niklaus Schurtenberger kon rekenen op Quincassi (v. Quintero) om in de tweede ronde foutloos te blijven. Een springfout in de eerste omloop zorgde voor een schrapresultaat. Edwin Smits en Best Of Berlin BS (v. Berlin) schrapten hun vier strafpunten in de tweede omloop maar lieten alle balken in de lepels liggen tijdens de eerste ronde. Alain Jufer en Dante MM (v. Diarado) noteerden een eerste foutloze omloop en zagen vier strafpunten verschijnen achter hun naam in de tweede ronde. In de aparte jump-off mocht Alain Jufer het nog verder uitvechten om uit te maken wie met de hoofdprijs aan de haal ging. Hij maakte met Dante MM geen enkele springfout en noteerde de winnende tijd van 41,03 seconden. 

Duitsland zorgde voor het zilver in deze NC. Kendra Claricia Brinkop en Narcos v. Smidshoeve (v. Toulon) tikten in elke omloop een balk aan en zorgden voor een schrapresultaat in de eerste omloop. Patrick Stühlmeyer en Carmina (v. Casall) bleven dubbel foutloos net zoals Sophie Hinners en Million Dollar (v. Plot Blue). Andre Thieme en Conaccao (v. Conoglio) zorgden met hun vier strafpunten in de tweede omloop voor het schrapresultaat. De barrage werd gereden door Sophie Hinners die een foutloze ronde van 42,01 seconden aflegde en het team van een tweede plaats bezorgde. 

Zweden sleepten de bronzen medaille binnen. Het team bestaande uit onder andere Stephanie Holmén en Flip's Little Sparrow (v. Cardento 933) noteerden een springfout in de eerste ronde maar bleven foutloos in de tweede. Antonia Pettersson Häggström en Chaccatara (v. Chacco-Blue) maakten een springfout, die geschrapt werd, en kregen twee strafpuntjes voor de tijd. Fredrik Sptez en Flanagan (v. Clinton) tikten twee balken aan in de tweede omloop en schrapten uiteindelijk ook dit resultaat. Jonna Ekberg en Calypso de Beaufour (v. Diamant de Semilly) bleven eerst foutloos maar tikten een balk aan in de tweede omloop. 

België werd knap vijfde in deze Nations Cup. Het team zette de teller op een totaal van 13 strafpunten en 215,36 seconden. Koen Vereecke reed in het zadel van Kasanova de la Pomme (v. Bamako de Muze) foutloos rond maar kregen een puntje voor de tijd in de eerste omloop. Tristan Guisson en Naturelle vh Legitahof Z (v. Nabab de Reve) maakten een springfout in de eerste omloop. Laurens Houben en Diacco-Blue (v. Diarado) zorgden voor de twee schrapresultaten met 19 en 14 strafpunten. Constant van Paesschen en Isidoor van de Helle (v. Canturo) noteerden acht strafpunten in de tweede omloop. 

Klik hier voor de resultaten.