Van de negen deelnemende landen was België steeds als laatste aan zet. Met een eerste foutloze ronde van Henrik Von Eckermann in het zadel van King Edward (Edward 28) vlak voor het aantreden van Olivier Philippaerts werd de lat meteen hoog gelegd.

Philippaerts leek af te stevenen op eenzelfde nulresultaat, maar Le Blue Diamond V'T Ruytershof (Plot Blue) tikte de Stephex oxer net iets te hard aan en eindigde zo met vier strafpunten. Jos Verlooy stuntte even later wel met Igor (Emerald) en sprong zo als 18de starter naar het tweede foutloze resultaat. Ook Niels Bruynseels behield de nul in het zadel van Delux Van T & L (Toulon) en zette zo België gedeeld mee aan kop. 

Als allerlaatste starter in de eerste ronde lag alle druk op een foutloos Belgisch team resultaat op de schouders van Pieter Devos en Claire Z (Clearway). Deze druk bleek het duo uiteindelijk net iets te veel, en met acht strafpunten zorgden zij voor het schrapresultaat.

Met een teamresultaat van 4 strafpunten staat België na de eerste ronde van deze 5* Nations Cup gedeeld op een eerste plaats. Ook Frankrijk, onder leiding van Henk Nooren, en het Zweedse team van Henrik Ankarcrona staan momenteel mee aan de leiding.

Uitslag Nations Cup na Ronde 1