In de discipline dressuur schitterde Anouk Meessens als een ware ster. Ze veroverde een plekje in de finale (Prix St. George & Kür op muziek) en behaalde uiteindelijk een indrukwekkende 2e plaats. Een prestatie om trots op te zijn! Ook Ian Boons en Jill Berghman lieten zich van hun beste kant zien in de individuele dressuurcompetitie. Ze veroverden beiden een plekje in de tweede ronde, waarbij Ian knap als 7e eindigde en Jill een solide 14e plaats behaalde. Anouk behaalde ook de prijs van “beste stijl in de dressuur” tijdens deze SRNC. 

In het springen wist Jill Berghman haar beste beentje voor te zetten. Ze stootte door naar de halve finale die zich afspeelt over een hoogte van 1m10 en eindigde op een indrukwekkende 4e plaats. Ook Axelle Lucas haalde alles uit de kast en bereikte de tweede ronde, waar ze een mooie 14e plaats behaalde.

In de individuele combined resultaten, waarbij dressuur en springen worden gecombineerd, behaalde Jill Berghman een 5e plaats en an Boons behaalde een 20ste plaats.

Als team leverden de Belgische ruiters een buitengewone prestatie. Ze wisten het dressuurklassement te winnen en behaalden een 10e plaats in het springen. Dit leidde tot een prachtige eindpositie van de 5e plaats in het algemene klassement. Het Belgische team kan trots zijn op hun collectieve inzet en vastberadenheid.

Een essentiële kracht achter het succes van het team was teamchef Jani Verbeeck. Ze ontcijferde de complexe dressuurproeven als een ware meester en bracht de individuele vaardigheden van elk teamlid naar voren. Als een doorgewinterde kapitein verkende Jani met haar team het springparcours, dit terwijl ze ondertussen haar beste tips en tricks gaf. 

bron: Persbericht/Equnews