Deze keer kregen de 3* 1m40-ruiters een progressief parcours rechtstreeks op tijd voorgeschoteld. Daarbij is het de bedoeling om zo snel mogelijk een maximaal aantal punten bij elkaar te springen. Bart Clarys stuurde Geste van de Vihta (v. VDL Zirocco Blue) foutloos door het parcours wat hem de volle 65 punten opleverde. Daarbij wist het duo de onklopbare tijd van 53,39 seconden neer te zetten en zo schreven zij deze proef op hun naam. 

Voor Holly Smith was er deze keer een tweede plaats. Met Azolette (v. Commisaris) finishte ze met het maximale aantal punten in een tijd van 55,77 seconden. De derde plaats was voor Adir Dias de Abreu en Tashmir Z (v. Toulon) in 57,62 seconden. 

Ook in deze proef was Thibeau Spits weer van de partij. Samen met Ghost Z (v. Game Boy D) bleef hij mooi foutloos. Het leverde hem nog een vierde plaats op. Eduardo Blanco sloot met Etchello des Isles (v. Rinaldo des Isles) de top vijf af. Tot slot kon Benny Naessens (Kannavara Z) zich ook nog plaatsen, hij werd negende. 


Klik hier voor de volledige uitslag.