Bart Clarys reed in het zadel van de elfjarige merrie Geste van de Vihta (v. VDL Zirocco Blue) naar de overwinning in 44,57 seconden. Manon Mage zat Clarys op de hielen maar was net niet snel genoeg. Mage kon rekenen op Alpha du Chene (v. Diamant de Semilly) om in 45,02 seconden naar een tweede plaats te rijden. Philippe Rozier en Le Coultre de Muze (v. Presley Boy) verzekerde een derde plaats met een tijd van 45;36 seconden. 

Rik Hemeryck (Morfine de Muze) zette het Belgische feestje verder en reed naar een vierde plaats in deze rankingproef. Megane Moissonnier (Baladin des Matis) klasseerde zich als vijfde. 

Tenslotte zorgde Stijn Timmerman (Khan Vd Kattevennen Z) nog voor een Belgische klassering met een achtste plaats. 

In de Bronze 1.20m rubriek was het Emile Rogiest (Mr. Pialot Z) die de Brabançonne liet weerklinken. Elona de Clercq (Cardello Vd Kattevennen Z) zorgde hier nog voor een Belgische klassering. 

Vervolgens sprongen in de Bronze 1.30m proef nog een aantal Belgen in de kijker. Zo reed Mathieu Guery (Tender Dream Hero Z) naar het brons en Camille Demolie (Cavalla) naar een vijfde plaats. Rik Hemeryck (Ibiza van de Zuuthoeve) zorgde er ook nog voor een Belgische top tien klassering. 

Klik hier voor de resultaten. 

Foto: MET Oliva © Clicphoto/ Hervé Bonnaud