Slechts twee combinaties wisten over alle manches het hout in de lepels te houden. De Finse Joni Illi startte op de eerste dag vanuit een iets betere positie dan Aurelia Guisson en grijpt zo het goud. De Belgische Junior-amazone, Aurelia Guisson volgt op het podium met haar 9-jarige Nabab de Reve-merrie, No Limit vh Legita Hof Z.

Guisson zette een knappe finale ronde neer met haar Zangersheide-merrie. In deze finale kwamen de 29 beste duo's aan de start. Slechts drie combinaties wisten het parcours foutloos af te werken. Het brons kwam uiteindelijk op naam van Evelyne Putters met de 11-jarige Nabeau van het Migroveld Z (Nabab de Reve).

Putters startte haar EK meteen sterk in de top drie van het klassement. Na de eerste dag greep ze de leiding. In de finale vandaag viel alsnog één balk uit de lepels. Haar sterk en constant optreden verzekerden uiteindelijk het brons.

Belgische Junioren schitteren

Ook de andere Belgische Junioren mogen tevreden terugblikken op het EK. Leon Brutsaert hield in de finale het hout in de lepels met de 10-jarige Corleone Tour Vidal (Mylord Carthago*HN).  Enkel de tijd speelde deze Belg parten. Uiteindelijk plaatst Brutsaert zich knap negende, en schaart zich zo net achter landgenoot Luiz Felipe Neto de Azevedo die met Valentino Massuere (Canturo ) in. de eindranking op de achtste plek eindigde.

Uitslag


F. © 1Clicphoto