Op de hoofdpiste reden de internationale CSI2* combinaties een 1.40m parcours. Opnieuw hield Anthony Philippaerts de concurrentie achter zich. De Belg snelde naar de winst in het zadel van de 10-jarige Calypso de Blondel (Lauterbach). Samen met de SF-ruin bleef Philippaerts slechts één honderdste van een seconde voor op Andreas Theurer met de 9-jarige Fioretta 15 (Connor 48). Voor eigen publiek strandde Philippe Vanderhasselt net buiten de top drie.

Vanderhasselt loodste zijn 12-jarige KWPN-merrie, Fenne (Namelus R) foutloos naar de vierde plaats. Het paar werd opgevolgd door Stefanie Carroll en Charley 1595 (Cayado 3) op vijf en Jan Vermeiren met Oakley Van Dorperheide (Elvis Ter Putte) op zes.

Wilm Vermeir scoort podiumplaats bij Youngsters

In de rubriek voor zeven-en achtjarigen sprong Emanuele Gaudiano met de zevenjarige Cor vd Kattevennen Z (Cornet Obolensky) naar de winst. Het volledig podium strandde op minder dan één seconde van elkaar. Steve Guerdat volgde met de 8-jarige Chacco-Blue-merrie, Chamonix op de tweede plaats. Wilm Vermeir werkte het podium af met Eytuka Of Two Notes Z (Emerald). Landgenoot Thierry Goffinet volgde met Climax Of Picobello Z (Calvaro Z) op de vierde plaats.

Alle resultaten