Deze ochtend was het Coconut van Paemel Z (v. Cicero Z) die voor de topklassering voor Vereecke zorgde. De achtjarige Zangersheide merrie sprong naar een vierde plaats onder de Belgische ruiter. Verlooy volgde niet veel verder op zes in het zadel van Varoune (v. Verdi TN). Wilm Vermeir's foutloze ronde op Ilypsho (v. Zirocco blue) was om zich nog net te kunnen plaatsen en werd twaalfde. 

Proefwinst ging naar Mathieu Laveau met Confetti (v. Connor). Op twee kwam Jean Luc Mourier met High Level (v. Lord Z) gevolgd door Lola Brunet die op drie kwam met Casting de Rueire (v. Tresor).

Volledige uitslag

CSI2* 1.40m

Aansluitend aan bovenstaande rubriek zadelden zowel Jos Verlooy als Koen Vereecke opnieuw op. En dat bleek niet voor niks! Jos Verlooy zette de rubriek in twee fasen op zijn naam. Met Fts Killossery Konfusion (v. Siec Livello) reed hij naar de winst in 36,23. Hij werd op de hielen gezeten door Franse combinatie Emeric George met Chopin des Hayettes (v. Radco d'Houtveld Sbs) die eindigden in 36,35. Tot slot was Koen Vereecke's tijd op Oilily de Muze (v. Vigo d'Arsouilles) goed voor het brons. 

Volledige uitslag