In de Gold 1.45m proef werd de omloop verreden tegen de klok. De ruiters konden zich in deze proef kwalificeren voor de Grand Prix. 

In het totaal bleven negen combinaties foutloos, waaronder drie Belgen. Andres Vereecke zette met In The Mood uiteindelijk de snelste tijd neer en mocht zo de ereronde leiden. De Ierse Jenny Rankin moest net geen drie seconden toegeven en eindigde zo met Carmela Z op een eervolle tweede plaats. Het brons was voor de Marokkaan Abdelkebir Ouaddar met Istanbull V.H Ooievaarshof. 

Leonie Peeters verzekerde met La Lou de tweede top vijf klassering voor ons land en werd vierde, voor Philippe Rozier met Le Coultre de Muze

Tenslotte sprong Rik Hemeryck met Maestro de Brandegem naar de zevende plek. 

Bij de 6-jarigen werd er gesprongen over een hoogte van 1.25m. Onze Belgen claimden in deze proef het volledige podium, met Bertrand Genin op kop. Met Bayleaf LH zette onze landgenoot de snelste tijd neer en voorkwam zo dat Seppe Wouters zijn vierde overwinning van de dag behaalde. Hij mocht dit keer met Kalvados Keros het zilver in ontvangst nemen. Genin mocht daarnaast ook plaatsnemen op het laatste schavotje van het podium dankzij Dominantino Z. 

Andres Vereecke (Que Pasa de Regor) en Leonie Peeters (Quint BT) stonden ook in de top tien. 

Tenslotte konden ook de Silver-ruiters zich kwalificeren voor de Grand Prix. Hiervoor moesten ze eerst voorbij een 1.35m parcours, tegen de klok. Virginie Thonon sprong voor ons land naar een top tien plaats en werd met Casalis zesde. 

Klik hier voor alle resultaten.

Foto: © 1clicphoto / Hervé Bonnaud