Louise Lenaerts leidde op het moment dat Bruyneel nog in actie moest komen het klassement met Maybel van het Molenhof (v. Figaro C). Het duo had de te kloppen tijd op 67,86 gezet en bleven tot kort voor het einde daarmee op één staan. Kort voor het einde kwam Bart Bruyneel in actie met zijn Nabelle VDS (v. Nabab de Reve) en stuurde de tienjarige merrie in 67,74 over de finish en verdrong zo Lenaerts naar twee. De volledige top drie was Belgisch met Ines van Dijck die de laatste plek invulde op J. Comghorla van Beek (v. Comme Il Faut). 

De Belgen domineerden deze rubriek, zo kon Louis Lambrecht de top vijf afsluiten met Liana D (v. Cabrio van de Heffinck). Mathieu Guery volgde op zes met Tender Dream Hero Z (v. Thunder vd Zuuthoeve) voor Jef Peeters die op J'Adore van het Schaeck (v. Vagabond de La Pomme) zevende werd. Op negen zagen we nog Jules Denutte (Giovanni van het Scheefkasteel), Paris Vandousselaere (Saido vd Koutermolen Z) werd twaalfde.

Young Riders

De voorlaatste rubriek van het Sentower Park daagde de Young Riders uit over een parcours van 1.45m hoog. Mathieu Bourdeaud'hui hield de Belgische eer hoog en zette zich knap op de vijfde plaats met Prianti de Tiji. Wat verder stond Alexander Housen op acht met Tagliatelle Hh Z (v. H&M Tornesch 1042), Jules van Hoydonck werd met Desiree Dr Z (v. Sea Coast Don't Touch Tiji Hero Z) tiende.


Bekijk hier de volledige uitslag