"Het was natuurlijk fantastisch om na de Corona-stop in Frankrijk van start te kunnen gaan", begint Paridaen. "Normaal gezien hadden we niet gepland om direct in Saint-Tropez te starten maar aangezien er in juni niets anders op de kalender stond en ik de kans kreeg, kon ik natuurlijk geen nee zeggen (lacht). Ik ben ook erg dankbaar dat ik mijn seizoen al zo vroeg weer heb kunnen opstarten. Dat mijn eerste wedstrijd in Saint-Tropez is, is natuurlijk mooi meegenomen. Ik voelde mij er helemaal klaar voor aangezien ik de laatste paar maanden erg hard getraind heb met Gudrun Patteet". 

"Of er een verschil is met een 'normaal' concours? Ja, de concours zijn anders, daar kan je jammer genoeg niet omheen. Je ziet immers nog altijd overal mensen met mondmaskers lopen en er is overal handgel. Saint-Tropez is sowieso een concours met minder publiek, dus hier vallen de maatregelen nog wel mee. De faciliteiten en pistes zijn hier fantastisch voor zowel paard als ruiter. Wat het extra speciaal maakt, is dat je hier alle 5* topruiters kan zien opstarten met hun paarden en aan dezelfde proeven kan deelnemen. Dit geeft natuurlijk een extra stimulans en je leert altijd wel iets bij door hen te observeren". 

Hoe kijk je zelf terug op de afgelopen weken en je resultaten? 

"De afgelopen maanden waren voor mij erg frustrerend. Ik had geen concrete wedstrijd of doel om naartoe te werken dus ik ben best wel tevreden met mijn resultaten nu. Ik was weliswaar een beetje uit het wedstrijdritme in het begin van de eerste week maar in de tweede week is alles goed verlopen. De paarden zelf verkeren in bloedvorm en lijken er geen last van de hebben dat ze lange tijd geen concours gelopen hebben". 

Heb je nog specifieke plannen voor dit seizoen? 

"Het is momenteel erg moeilijk om in de toekomst te kijken en concreet concours in te plannen omwille van Corona. Mijn persoonlijke doelstelling is vooral om meer ervaring op te doen ik ranking proeven. Bovendien heb ik een zeer beloftevolle 7-jarige, Ferrari Quality, die ik wedstrijdervaring wil laten op doen om haar klaar te maken voor het grotere werk. Maar eigenlijk wil ik vooral genieten dat ik weer op concours ben!