De voormalige troef van oa. Thierry Goffinet en Dominique Hendrickx sprong naar de winst op Saad Alajmi met Freedom (Eldorado vd Zeshoek). Meshari Alharbi en de BWP-ruin, Genasis (Echo Van 't Spieveld) vervolledigden de top drie in deze Longines Ranking rubriek.

De BWP-ruin, Kannabis van de Bucxtale werd in november 2022 verkocht naar de stallen van Alsharbatly. Voordien zat Jérome Guery in het zadel van de ruin. 

Kannabis van de Bucxtale is een zoon van PKZ Contact van de Heffinck en Concorde en werd als 2-jarige aangekocht door Albert en Agnes Peffer. Als 4-jarige kreeg hij zijn opleiding onder het zadel van Brecht Goossens en een jaar later was het Thierry Goffinet die plaatsnam in het zadel van de zwarte ruin. Onder Goffinet won Kannabis van de Bucxtale als 6-jarige tal van (inter)nationale rubrieken en werd hij vice-kampioen tijdens het Belgsich Kampioenschap in Gesves. Enkele weken later tijdens het Wereldkampioenschap voor jonge paarden in Lanaken waren ze dan weer goed voor de bronzen medaille.

Als 7-jarige trokken Goffinet en Kannabis de lijn gewoon verder. In februari wonnen ze een rubriek in het Portugese Vilamoura en enkele maanden later kroonden ze zich in Lummen tot Belgisch Kampioen bij de 7-jarige paarden. Later dat jaar wonnen ze in Gesves bovendien ook nog eens de Beker van België voor 7-jarige paarden.