Flanders Horse Expo is bovenal een uitgebreide beurs, waar meer dan 150 standhouders zich verzamelen met een waaier aan producten. Zadels, beenbeschermers, voeding en paardendekens zijn slechts enkele van de vele producten die bezoekers kunnen ontdekken.

 

Naast het uitgebreide programma waarvan u alle details op de website vindt, zorgt Flanders Horse Expo voor innovaties en een bijzonder programma op vrijdag.

 

INNOVATIE & KENNIS DELEN

 

Expertise en kennis wordt gedeeld met het publiek in verschillende clinics, demonstraties en interactieve lezingen. Innovatieve bedrijven presenteren op Flanders Horse Expo bovendien hun nieuwste producten. Denk maar aan een app die AI gebruikt om het gewicht van paarden te meten en waaiers voor paarden waardoor ze hete zomers kunnen doorstaan.

 

FLANDERS HORSE EXPO GOES INCLUSIVE, PAARDRIJDEN ZONDER BEPERKING

 

Op vrijdag 23 februari lanceert Flanders Horse Expo een speciale dag onder de noemer 'Flanders Horse Expo goes inclusive: Paardrijden zonder beperking'. Via een speciaal ontworpen belevingsparcours door vzw SL-Stable – “Op Stap” zullen kinderen en volwassenen met een fysieke of mentale beperking laagdrempelig kunnen proeven van de verschillende aspecten van de paardensport. (Onderwijs)instellingen, leefgroepen en individuele deelnemers ontdekken die dag de helende kracht van paarden.  

 

Op vrijdagavond wordt bovendien een spectaculaire Ride & Drive Showproef gereden, waarbij 12 teams het tegen elkaar opnemen, op het paard en op wielen! Een deel van de opbrengst van deze proef gaat naar de vzw SL-Stable – “Op Stap" die hippotherapie sessies aanbiedt aan kinderen en volwassen met fysieke of mentale beperkingen.