Cathrine Dufour danste met Atterupgaards Cassidy naar een score van maar liefst 89.445%. De Caprimond-zoon kreeg van het Deense jurylid Susanne Baarup zelfs een score van 91.450%!

De strijd om het goud was uiterst spannend. Winnares van de GP eerder deze week, Isabell Werth kwam dichtbij met een score van 89.310%, amper 0.14% van Dufour. In tegenstelling tot eerder deze week, werden de 14-jarige merrie uit Blue Hors Don Schufro en Werth niet unaniem geplaatst. De scores lagen verder uiteen, al kreeg Werth ook van twee juryleden meer dan 90%. 

Patrik Kittel, in de GP net naast het podium, behaalt met Well Done de la Roche CMF (v. Furstentraum) in de Freestyle met een medaille. Zijn score van 86.115% is goed voor brons. 

Jessica Von Bredow-Werndl speelde haasje over met Patrik Kittel. Stond Kittel in de GP net naast het podium, is dat plekje nu voor Von Bredow-Werndl. Met Zaire-E, een vijftienjarige Son de Niro-dochter scoorde ze 85.825%. Therese Nilshagen sluit met de Danone 4-zoon Dante Weltino de top vijf af. Zij kregen gemiddeld 83.765% van de jury. 


De volledige uitslag vind je hier