Vinckx reed foutloos in het zadel van Adjani van de Kattevennen Z (v. Aktion Pur Z) en stopte de klok op 30,22. Een snelle tijd maar geen die hij zelf niet kon verbeteren. Met Gentlemen van Loheky (v. Thunder van de Zuuthoeve) als tweede troef achter de hand verbeterde hij die tijd en greep het goud. 

Voor landgenoot Dries Dekkers was er net geen medaille. Met Kalesco (v. Kannan) kwam hij negentien honderdsten te kort voor het brons en strandde op vier. Hij moest Tobias Bremermann voor zich dulden in het zadel van Luftikus B 3 (v. Ludwigs AS). 

Roy Van Beek had ook twee foutloze rondes maar was niet snel genoeg om zich te plaatsen en werd zestiende op Chacco Me Biolley (v. Chacco-Blue). 

Volledige uitslag

Wat later sprong opnieuw een Belg de top drie in. Alexander Housen stuurde Cassandra Hsp (v. Sandro Boy) naar het zilver. Maar ook voor Peter Keulen was er een plek in de top tien voorzien. Met Broadway Z (v. Bufero van het Panishof) behaalde hij de tiende plaats en kon zich plaatsen in deze éénster. 

Marriet Smit-Hoekstra hield de 1.30m-winst in eigen land. De amazone zette de proef op haar naam met Wadro's Jerina (v. Zirocco Blue VDL). Met June Bug scoorde de Nederlandse amazone nog een plek in de top tien en werd ze achtste. Landgenoot Marco Sas kreeg het brons omgehangen in het zadel van Idaho vd Hagenhorst (v. Big Star). 


Volledige uitslag 1* 1.30m