Naast de FEI Rising Star Awards, zijn er dit jaar ook weer de Best Groom of 2016 Awards. Met een aantal topgrooms op de nominatielijst wordt het nog een spannende avond. De volgende grooms zijn genomineerd:

  • Mark Beever - Groot Brittannië. Met zijn 30 jaar groom ervaring kan hij wel eens de favoriet van de avond zijn. De laatste jaren groomt hij Big Star het wonderpaard van niemand minder dan Nick Skelton. Hij staat erom bekend zijn kalmte te kunnen bewaren wanneer de druk het grootst is en hij is dan ook genomineerd door vele andere grooms, ruiters en fans. De behoeften van de paarden gaan altijd voor hemzelf en zien er dan ook altijd tip top verzorgd uit.
  • Duane Brewin - Groot Brittanië. Deze zogeheten vliegende groom werkt niet voor een vaste ruiter. Elke dag weer past hij zich aan aan een nieuwe ruiter en diens paarden. Hij is de groom die met de paarden meevliegt op lange reizen en zorgt dat ze kalm blijven en goed verzorgt hun overtocht kunnen maken.
  • Maddison McAndrew - Australië. Zij is de groom van de para amazone Lisa Martin. Ze staat bekend als een toegewijde en hardwerkende groom. Zo gaf ze haar andere werk op om met Lisa mee te kunnen reizen naar de paralympische spelen dit jaar in Rio. Daarnaast is ze niet te beroerd om te helpen bij de rest van het team.
  • Alan Davies - Groot Brittannië. Deze naam zal zaker niet als een verrassing komen, daar hij de welbekende groom is van niet alleen Carl Hester maar ook nog eens Charlotte Dujardin. Hij draagt de zorg over Valegro en over Nip Tuck, die als ze mee zouden kunnen stemmen, vast hun stem op hun favoriete groom hadden ingebracht. Beide paarden zien er dan ook altijd op en top verzorgd uit en Davies is zelfs bereid om lange afstanden met ze mee te vliegen als ze op wedstrijd gaan.
De Awards worden uitgereikt op 22 november.