Na elke manche van de Gouden Laars wordt de beste ruiter van het concours door de organisatie uitgeroepen tot ‘Freejump ruiter v/h concours’. Na de vierde manche in Neeroeteren werd dat de 7-jarige (inderdaad 7 jaar oud is hij) Seppe Wouters uit Hasselt. Equnews, de mediapartner van de Gouden Laars, had een gesprek met de jonge ruiter.

Seppe, hoe verliep jouw deelname in Neeroeteren? Ik heb in de Warre gereden met vijf pony's, namelijk Fioco, King's Dandy, Parlino, Cara D.J. en Erica. In de 80 cm behaalde ik een 2de plaats met Fioco en een 6de plaats met King's Dandy. In de 90 cm sprong Cara D.J. naar de 2de plaats, en met Erica behaalde ik in de 1 meter rubriek ook een 2de plaats. Zo werd ik een totaal drie keer 2des. Ik was dus heel tevreden over mijn deelname.

Hoe sta je tegenover de rest van het Gouden Laars-seizoen? Wat is je doel? Ik vind het heel leuke wedstrijden om aan deel te nemen. Ook zijn ze ideaal om veel ervaring op te doen. Ik ben nog jong (ik moet nog 8 worden), en hoop dus vooral om veel te leren in de loop van de jaren.

Doe je veel mee aan Gouden Laars-wedstrijden? Ja, het is toch wel de bedoeling om aan alle Gouden Laars-wedstrijden deel te nemen. Dat is zeker een doelstelling.

Wat zijn de plannen voor de rest van het zomerseizoen? Natuurlijk heel veel trainen en blijven rijden. Ook ga ik zeker nog wedstrijden rijden bij de KR, en ik ben ook van plan om aan wat VLP-wedstrijden deel te nemen.

Door wie word je getraind? Ik word momenteel vooral getraind door mijn papa Christophe en door Bart Hendriks. Daarbovenop kijk ik ook heel veel naar de lessen die bij ons in de manege (het Woutershof) gegeven worden. Door naar anderen te kijken kan je zelf ook heel veel bijleren, ideaal dus.

Naar welke combinatie kijk je het meest op? Op dit moment zijn mijn favorieten Marcus Ehning en Scott Brash. Naar hen kijk ik enorm op, en ik zie ze heel graag rijden.

Aan welke wedstrijd zou je ooit wel eens willen deelnemen? Het is mijn droom om ooit aan een wedstrijd als de Global Champions Tour te kunnen deelnemen. Dat zou fantastisch zijn. Maar daarvoor moet ik natuurlijk wel nog hard trainen en goed mijn best blijven doen.

Ga je volgend jaar opnieuw deelnemen aan de Gouden Laars? Ja, normaal gezien zeker wel. Wij hebben veel pony's dus gaan we ervoor!