Paarden die in aanmerking komen moeten aan ten minste twee Longines EEF Series-evenementen (seizoen 2024) hebben deelgenomen en elke nominatie moet een reden bevatten waarom dit paard het verdient om te winnen. Na een nominatieperiode waarbij nationale federaties, chef d'equipes en mensen die de Series volgen betrokken waren, zijn er dit jaar zeven paarden onthuld als finalisten.

Bij die zeven finalisten zien we twee paarden van Belgische bodem! Als eerste staat Orak d'Hamwyck geselecteerd. Deze 10-jarige BWP hengst van Scuderia 1918 Tobago Z werd gefokt door Danny Vergauwen - Van Impe uit Affligem en is in eigendom van Stal T&L. Ruiter Frédéric Vernaet begeleidde Orak dit seizoen nog naar de winst in de etappe van Roeser, Luxemburg. 

De andere Belgische finalist is de door Stal Marienshof gefokte Chuck Marienshof Z. De 9-jarige Zangersheide hengst is een zoon van Colestus. Hij komt aan de start onder Nederlandse ruiter Lars Kersten. Zij maakten deel uit van het winnende Nederlandse team tijdens de kwalificatie van Mannheim. 

Verder zijn de finalisten Calder (Casall), Colestus Cambridge (Colestus), Impian D (Bubalu VDL), Kannandillo (Kannan) en Statis Conti (Stakkato). 

Hier kun je stemmen op je favoriet