Mike HazebroekOver enkele weken gaat het 'vernieuwde' Azelfhof in Lier opnieuw open. Tijd voor een interview met de nieuwe eigenaar Mike Hazebroek! Waarom heb je beslist het Azelhof over te kopen? Eind vorig jaar liet Immofluisteraar  mij weten dat het Azelhof te koop kwam en op twee dagen tijd heb ik de knoop doorgehakt. Dit is een kans die je volgens mij maar één keer in je leven krijgt, bovendien is investeren in vastgoed altijd een goede zaak. Je hebt grootse plannen met het Azelhof. Wat is het verschil met ’s Gravenwezel? Niet alleen de omvang maar ook de focus ligt volledig anders bij het Azelhof. In ’s Gravenwezel ligt de focus voornamelijk op het regionale en de pensionklanten. In het Azelhof daarentegen gaan we ons meer richten op de evenementen. Eén van de grote verschillen is dat voor ’s Gravenwezel de wedstrijden een bijkomende zaak zijn, bij het Azelhof is dat juist andersom. Is het de bedoeling om Lier terug op de kaart te zetten? Naar mijn mening verdient Lier het om terug op de kaart te worden gezet. Lier is één van de grootste paardenregio’s in België.  Na de sluiting van Azelhof was het voor vele ruiters een gemis. Heel wat topruiters komen momenteel bij mij in ’s Gravenwezel trainen, voor hen bieden we nu ook een alternatief. Nico Van Der Plaetsen en Mike HazebroekHoe zal de winterwerking er ongeveer uit zien? Om te beginnen zullen er 3 internationale CSI** doorgaan genaamd “ Indoor Champions Tour Lier” (ICT). Daarnaast zullen er ook wedstrijden doorgaan die worden uitbesteed, zoals de WEN, BWP Auction en Memorial Guy Caes. Verder zullen er Gold-Silver-Bronze en Young Horses wedstrijden plaatsvinden. Op woensdagnamiddag zullen er oefenjumpings georganiseerd worden voor jeugd en amateurs terwijl op donderdag de professionals terecht kunnen in het Azelhof voor een oefenjumping. We bieden ook de mogelijkheid  om stallen te huren. De stallen zijn veel lichter en luchtiger geworden dan vroeger. Maar er is meer dan alleen maar paardensport?
Er zal beroep worden gedaan op een professionele catering en er wordt ook een feestzaal voorzien. Het café zal grotendeels ook in de week geopend zijn en de catering zorgt er uiteraard voor dat tijdens de evenementen ook alles tip top in orde is. We gingen op zoek naar een professionele cateraar die steeds garant staat voor perfectie en zo kwamen we bij “de Loberge”. Zij verzorgen momenteel al de catering van voetbalclub Lierse en     CSN  Vilvoorde. Er zullen zowel snacks als volwaardige maaltijden worden geserveerd. In samenwerking met de cateraar komen er ook tribunes, loges en een VIP terras met tafels. Daarnaast komt er ook een paardenshop en zal Peter Van Santvoort Bodems ook gevestigd zijn in het Azelhof. Tot slot worden er uiteraard ook  feestjes georganiseerd op regelmatige basis. AzelhofOok in ’s Gravenwezel blijft alles zijn gang gaan en zullen er wedstrijden blijven doorgaan. Is dit volgens jou te combineren? Zeker en vast, Daar zal het jaarlijkse wintercriterium gewoon doorgaan en  de twee Sofie’s (mijn vrouw en mijn zus) zullen zich voornamelijk focussen op het hele gebeuren in ’s Gravenwezel. Ikzelf ga mij ontfermen over het Azelhof . Wat is precies de taak van Nico? Waar past hij in het verhaal? Ik heb Nico gevraagd om mij te helpen bij het organiseren van de ICT.  Als sportief manager zal hij alles mee in goede banen leiden. Een sterk punt aan de drie internationale wedstrijden is dat er een criterium aan zal worden gekoppeld met een indrukwekkende prijzenpot, dit om de deelnemers  extra te motiveren. Wanneer zal de officiële opening plaatsvinden? Op vrijdagavond 4 oktober 2013 om 19u zal het Azelhof officieel geopend worden. Die avond organiseren we de Masters gevolgd door een spetterende Party. de wedstrijd zal van start gaan rond 20.30u en we mogen een tal van topruiters verwelkomen zoals:
  • Jessica Kürten
  • Albert Zoer
  • Niels Bruynseels
  • Stal Philippaerts
  • Patrick Spits
  • Eiken Sato
  • Carlos Ribas
  • Dirk Demeersman
Die avond zal er al meteen een grote prijzenpot worden aangeboden die alvast doet watertanden. AzelhofWat vond de stad Lier van jou project? De stad Lier steunt het initiatief volledig. Walter Grootaerts was dolenthousiast toen ik het project verklaarde. Kunnen standhouders ook terecht in Azelhof? Een 10-tal vaste standruimtes zullen de piste decoreren en het aangenaam vertoeven maken rond de piste. Wel wordt er enorm veel aandacht geschonken dat elke standhouder exclusief behandeld wordt.  Tot zover het indoor gebeuren, gaat er buiten ook iets veranderen? Ja, buiten zal er ook enorm veel veranderen, maar dit is iets voor het begin van 2014. Hierover volgt later meer informatie.   OPENING VRIJDAG 4 oktober 2013   OPENING OPEN VOOR IEDEREEN!!! ZATERDAG EN ZONDAG ZULLEN HET DE REGIONALE RUITERS ZIJN DIE VOOR HET EERST VAN DE NIEUWE PISTE KUNNEN PROEVEN. Bron: Equnews Foto's: Equpics / 't Azelhof