Na elke manche van de Gouden Laars wordt de beste ruiter van de wedstrijd door de organisatie uitgeroepen tot 'Freejump ruiter v/h concours'. Na de manche in Diepenbeek vorige week oordeelde het Gouden Laars bestuur dat Lola De Braekeleer de beste amazone van deze manche was.
Mediapartner Equnews had een gesprek met de bijna 19-jarige amazone.
Lola De Braeckeleer - A L'Amour de Longpre - Antwerpen - 15"Paarden zijn mijn passie" Ik ben afkomstig uit Incourt en ik studeer Manegehouder bij het Syntra in Hasselt. Paarden zijn mijn passie al van zo lang ik me kan herinneren. Ik had de kans om op te groeien in een familie die mij liefde voor de hippische sector heeft gegeven. Het begon in onze tuin op een shetland pony, Nougat, een geschenk van Sinterklaas. Sinds dit jaar heb ik ook drie sponsors die mij ondersteunen: Excellence - Products for Horses, Luc Childéric Sellier en Spooks.
"Al veel prijzen behaald bij de Gouden Laars" Ik heb al 6 seizoen aan de Gouden Laars deelgenomen. Twee jaar als scholier en vier jaar als junior. In 2009 stond ik op kop voor de finale, maar mijn paard, Sissi de Longpré raakte op de vooravond van de finale gekwetst. Een jaar later eindigde ik op de achtste plaats met Ta’Or de Longpré in het 1m20. Tijdens mijn eerste jaar als junior (2011) eindigde ik in de top tien van de finale van het 1m20 klassement met Sissi de Longpré en van het 1m30 met Ta’Or de Longpré. In 2012 eindigde ik op de 2de plaats in het 1m30 met Sissi de Longpré en werd ik 3de in het 1m40 met Ta’Or de Longpré. In 2013 eindigde ik op de 2de plaats van het 1m30 criterium met Elastique DNL. Vorig jaar, had ik 2 paarden in de finales, Hollywood Be Good in het 1m30 en A l'amour de Longpré, met deze eindigde ik op de 3de plaats van het 1m40.
Lola De Braekeleer - Hollywood Be Good - BK Gesves 14"Geef dit jaar voorrang aan de internationale wedstrijden" Dit jaar neem ik meer deel aan internationale wedstrijden. Met mijn kalender lukt het niet om het volledige criterium te volgen. De manche in Diepenbeek was zeker mijn beste. Ik had twee paarden mee, sprong twee proeven en ging naar huis met twee bekers.
"Perfect voor de jeugd" Ik vind dat het Gouden Laars criterium zeer goed georganiseerd is. De wedstrijden gaan altijd door op mooie locaties met zeer goede bodems. De parcours zijn altijd technisch, maar wel eerlijk gebouwd. Ze zijn informatief en goed ontworpen zodat wij ervaring kunnen op doen en het is fijn om tegen leeftijdsgenoten te kunnen rijden.
"Zoveel mogelijk ervaring opdoen" Het is mijn allereerste seizoen als Young Rider. Ik wilde dit jaar aan mooie wedstrijden deelnemen en veel ervaring opdoen. Ik heb de kans gehad om aan verschillende internationale wedstrijden deel te nemen zoals Villers Vicomte en Reims in Frankrijk, LGCT of Antwerpen, Kapellen en Hasselt in België. Maar ook Roeser in Luxemburg en 3 CSIO's in Deauville,Wierden en Hagen
Lola De Braeckeleer - A L'amour de Longpre -  Antwerpen - 15"Goede begeleiding doet veel" Ik heb thuis een vijftien stallen staat en een kleine piste. Op wedstrijd wordt ik getraind door mijn vader. Luc Leemans geeft mij altijd veel goede en lonende tips. Daarnaast ga ik één keer per week bij Nick Van Laer en dat helpt mij ook goed. Ik heb dit jaar ook enkele lessen gehad van Jean-Paul Musette.
"De eigenaar heeft veel vertrouwen in mij" In Diepenbeek had ik twee paarden mee genomen. Dat waren A l'amour en Angeline de Lonpré. A l'amour is een 9 jarige merrie (Heartbreaker x Galoubet A). Zij is mijn top paard, we reden dit jaar samen 3 CSIO's. In Hagen waren we in de ploeg die 3e werd in de landenwedstrijd. Een mooi resultaat voor ons was ook de 9de plaats in het Belgische Kampioenschap met een verrassende 2de plaats in de eerste manche. Angeline is ook een 9 jaar oude merrie (Calvaro x Galoubet A). Zij is zeer voorzichtig en competitief. Het was mijn vierde wedstrijd met haar. We hebben al twee keer gewonnen. Hier in Diepenbeek en op de CSI van Hasselt. In de Grote Prijs van Kapellen eindigde we op de 4e plaats. Beide paarden zijn in eigendom van Florence Bajoit (Haras de Longpré).