"Rotterdam komt er inderdaad aan, maar dat is voor mij niets bijzonders, een gewone wedstrijd”. Het blijft even stil, aan beide kanten van de lijn. Maar dan de lach, een uitbundige lach. Jur: “Natuurlijk zit ik jullie te dollen, dit willen jullie natuurlijk helemaal niet horen. Maar ik meen het ook niet. Weer serieus, teamwedstrijden zijn en blijven iets bijzonders en Rotterdam heeft dé teamwedstrijd van Nederland. Voor TeamNL springen uitkomen en ook nog in eigen land, dat is toch wel extra. En nu hou ik jullie niet voor de gek. Er is niets mooier dan uitkomen in het team, dat zijn ieder jaar weer hoogtepunten."

"Als ik aan Rotterdam denk, denk ik dan ook aan de landenwedstrijd. Maar ook aan het lastige parkeren. En het is een cliché, maar ook aan het mooie bos en pannenkoekenhuis De Big.

Winnen met het team

Mijn allermooiste herinnering is aan 2016, toen wonnen we met het team en ik reed de KWPN hengst Zirocco Blue.

Ik denk dat TeamNL springen er momenteel weer goed voorstaat met het oog op het EK later dit jaar in Italië. Er zijn genoeg gevestigde namen en combinaties, maar zeker ook veel jongere ruiters en paarden die toekomst hebben. Het zal zeker nog even puzzelen worden voor bondscoach Jos Lansink, maar er is potentie, ik zie het positief in.

Long John Silver, Fiumichino en Griffin

Terug naar het CHIO. Ik neem Long John Silver N.O.P. mee als eerste paard. Hij is in hele goede vorm, de laatste drie Grote Prijzen die hij liep, eindigde hij als derde, en twee keer als vijfde. Hij loopt alleen de landenwedstrijd, want de week erna gaat hij ook mee naar Aken en ik wil zijn energie een beetje sparen. Vervolgens komt Fiumichino van de Kalevallei aan de start. Ook hij is in goede vorm. Hij zal de eerste dag de kwalificatie voor de Grote Prijs lopen en of hij die ook zal springen, hangt af van hoe hij die kwalificatie doet. Mijn derde paard zal Griffin zijn, de meest onervarene van deze drie. Al heeft hij al wel hele goede dingen gedaan.

Paardengeluk, vogels en voetbal

Ja, het gaat allemaal leuk en goed, maar het allermooiste blijven toch wel de paarden zelf. Op dit moment loop ik dan ook in de stal bij ze. s Avonds laat vind ik het heerlijk om nog even door de stal te lopen en ze een appeltje of worteltje te geven. Samen met de honden, de musjes en de zwaluwen, dat is iedere keer weer het mooiste moment van de dag.

Wat er ook gebeurd is die dag, ik geniet daarvan. Zelfs nu mijn favoriete voetbalclub FC Groningen gedegradeerd is uit de Eredivisie. Komend seizoen dus ook niet tegen de drie Rotterdamse clubs die daar nog wel spelen. Maar Feyenoord, Sparta en Excelsior, jullie zijn nog niet van ons af, wij komen terug”.

Van paarden via vogels naar voetbal. Dank voor dit leuke gesprek Jur, op dit voor jou zo waardevolle moment. We hebben je vorig jaar gemist in Rotterdam en verwelkomen je weer graag. Alvast veel succes vrijdagmiddag met TeamNL, we gaan voor een nieuwe mooiste herinnering!


bron: CHIO.nl