Na elke manche van de Gouden Laars wordt er een ruiter verkozen als 'Freejump ruiter van de concours'. Na de tweede manche in Neeroeteren werd Jenny Pauquet uitgeroepen tot winnares.
Wie is Jenny Pauquet? Ik wordt volgende maand 14 jaar en woon in Kettenis (Eupen). Dit is in de Duitstalige Gemeenschap van België.
Van waar de keuze om paard te rijden? De paardensport is een passie binnen de familie. Mijn broers John (16) en Jason (10) hebben ook al flinke resultaten behaald. Ik ben beginnen paardrijden sinds ik 5 jaar oud ben. Sindsdien heb ik een grote passie voor paarden en voor jumping.
Hoe kijk je terug op jouw succesvolle wedstrijd in Neeroeteren? De wedstrijd in de Warre was een heel mooi toernooi met een 5de en een 7de plaats in de 1m15 scholieren. Ik werd 5de met een 17-jarige Bustron merrie die ik pas deze winter heb overgenomen en 7de met een 7-jarige merrie die ik pas sinds 2 maanden heb. In de 1m25 wedstrijd won ik met Volumia C., een 12-jaar oude Krunch de Breve merrie met veel karakter, die mij wel ook eens een foutje vergeeft, wat de sterkte van dit paard uitmaakt.
Wat verwacht je verder nog van het Gouden Laars seizoen? 2014 is ons eerste seizoen in de Gouden Laars. De parcours zijn veeleisend en technisch hoogstaand, de concurrentie is bijzonder groot met toffe deelnemers en fantastische paarden. Ons doel is in ieder geval de finale te halen.
De volgende manche van de Gouden Laars is op Pinkstermaandag in Herselt.