In Loenhout wist Jade Debaele ijzersterk te presteren en zo uitgeroepen te worden als FreeJump ruiter van het concours. Tijd om even samen te zitten met het jeugdig talent dat zich weekend in-en uit laat opvallen in de wedstrijdring.

Hoe was het om de Freejump ruiter van het concours te zijn?

Dit had ik echt niet verwacht. Om eerlijk te zijn was dit één van de zaken waar ik naar uitkeek dit seizoen. Het is dan ook "super cool" dat ik uitgeroepen ben tot Freejump ruiter van het concours hier in Loenhout.

Wat staat er verder op het programma tijdens dit GL-seizoen?

Het doel is echt de één na de andere wedstrijd te winnen. Zo kan ik verder trainen om de nummer één van de finale te worden. Dat wil toch iedereen, niet?

Door wie word je getraind?

Ik krijg lessen van Bart Hendrix en Mike van Olst. Wekelijks geeft m'n mama - Marleen Smeets - me ook dressuur les. De dressuur blijft immers de basis van het springwerk.

Naar welke ruiter(s) kijk je het meest op?

Ik heb enkele ruiters op het lijstje staan. Maar als ik er dan enkele moet kiezen ... Christian Ahlmann en Olivier en Nicola Philippaerts zijn wel enkele voorbeelden.

Aan welke wedstrijd zou je kost wat kost willen deelnemen?

Op het programma bij droomwedstrijden staat zonder twijfel het Europees Kampioenschap pony's. Verder in de toekomst wil ik dan wel het EK en WK paarden deelnemen (en winnen - lacht).

Wat is je mooiste herinnering tot heden in de paardensport?

Mijn mooiste herinnering is toen ik mijn 1ste wedstrijd-pony Sander kreeg, die ik nu op zijn 28ste nog steeds heb. De mooiste wedstrijd herinneringen zoals geselecteerd zijn mijn selecties voor Jumping Mechelen en Jumping Indoor Maastricht.