Fits things first, de ruiter moet in beweging blijven maar het paard moet ook zijn benen kunnen strekken. Afhankelijk van wat je kunt (ga niet te ver, anders kan het je langer uit het zadel houden), is er genoeg fitness werk dat je kunt doen met je paard aan een longe. Van het gebruik van balken tot cavaletti's, er is genoeg om hem in conditie te houden. Onderschat ook de kracht van gewoon lopen niet. Als je paard veilig en gezond genoeg is, zou je elke dag alleen stap kunnen rijden (niet een rustig tempo, maar een soort werkstap) om hem gezond en fit te houden. 

Natuurlijk moet niet alleen het paard fit blijven, maar ook de ruiter. Als je een tijdje thuis zit, zijn hier wat fitnesstips om te proberen je in beweging te houden (zonder je blessure uit het oog te verliezen, natuurlijk!)

  • Yoga with Adrienne: Yoga voor ruiters is een 33 minuten durende yoga-oefening voor thuis, ontworpen om stabiliteit te bieden, te versterken en zachtjes los te laten.
  • Barre Blend: Stretchen en zweten met deze 30 minuten durende workout zonder apparatuur van Barre Belle-bedenker Marnie Alton, die onder meer Kate Hudson en Jennifer Aniston tot haar klanten mag rekenen.
  • Balanced Life Pilates: Robin Long biedt vanuit haar huiskamer in slechts 20 minuten een full body workout om kracht op te bouwen.
  • The Fit Equestrian: Deze programma's zijn geschikt voor ruiters in alle disciplines die hun algehele kracht en houding willen verbeteren, en voor degenen die aan paardrijden doen en zichzelf een voorsprong op de concurrentie willen geven.


Bron: HDM
Foto: Photo by Jon Tyson on Unsplash