Patrik Spits en WithneyOp Paasmaandag zegevierde Patrik Spits in zijn eigen Grote Prijs op de Groentenjumping. Hij won deze Grote Prijs met de 14-jarige Withney van de Dwerse Hagen (v. Codex). Op zulke momenten horen we vaak van de ruiter hoe ze genieten van zo een overwinning en hoe hun paard aanvoelde, maar in dit geval sprak Equnews met de groom van Patrik, Petra Urbanova. De Tjechische Petra is 23 jaar oud en werkt al 3 jaar in België. Voor ze de vaste groom werd van Patrik was ze ook nog actief in de stallen van Joe Clee en Pieter Devos. Hoe bereidt je een paard voor op een concours waar er toch redelijk wat druk zal zijn? Withney heeft geen speciale voorbereiding gehad. Ze is een paard met veel ervaring, het belangrijkste is dat ze in goede conditie is en ze zich goed voelt en gelukkig is. In haar trainingsprogramma gaat Withney wel veel op de galoppiste.
Hoe was Withney tijdens de CSI? Tijdens de CSI was Withney echt in vorm. Zaterdag was ze helemaal gaan platliggen in stal, iets wat ze normaal niet doet. Ze was volledig ontspannen en voelde niets van stress.
Wat voor een paard is Withney? Withney is een oude dame, maar daar achter zit een groot hart. Je krijgt wat je geeft aan haar, ze is super! En daarnaast is ze ook een echte vechter, ze gaat er steeds volledig voor! We hopen dat ze nog lang, gezond en gelukkig bij ons kan blijven en daar zullen we alles aan doen.
Patrik Spits - Whitney vd Dwergse HagenOok de pedigree van Withney liegt er niet om, haar vader Codex sprong vroeger nog onder het zadel van James Peeters. Voor het moederschap tekende de merrie Jade du Ri d'Asse (v. Feo), deze merrie gaf nog andere paarden die presteerden op 1m50-niveau. Kijk maar naar Premium de Laubry en Valoubet, beide nakomelingen van Galoubet A. Withney zelf heeft ook al enkele nakomelingen rondlopen, deze werden op de wereld gebracht via embryo-transplantatie. Voor het vaderschap van deze nakomelingen tekende hengsten als Querlybet Hero, Obourg, Vertigo Saint-Benoît, Va-Vite, ...
Bron: Equnews Foto: Equpics