Afgelopen zondag was er nieuws over de toekomst van Cabrio van de Heffinck. De persdienst van de familie Philippaerts had een babbel met de anonieme koper en deelt dat gesprek, en de reactie van Ludo Philippaerts, graag met u.

Het is belangrijk dat Cabrio in België blijft. Ik hoop dat andere Belgische investeerders mijn voorbeeld volgen.

Afgelopen zondag werd via de veilingsite Hopa.be Cabrio van de Heffinck, het toppaard waarmee Olivier Philippaerts de Grote Prijs van Spruce Meadows won, verkocht. De koper, die vooralsnog anoniem wenst te blijven, is een paardenliefhebber pur sang. 

" Ik volg al 25 jaar de carrière van Ludo Philippaerts en sinds kort ook die van zijn zonen ", zegt de anonieme koper. 
" Het zijn allen topsporters. Ik geloof in de familie Philippaerts, in stal Dorperheide. Ik bewonder Ludo Philippaerts als sporter, als vader die het beste naar boven wil brengen bij zijn zonen en als handelaar/manager op zoek naar goede paarden. De Belgische paardensport maakt een evolutie door. Er staat een volledig nieuwe lichting te trappelen om het over te nemen van de oude garde, die ook nog regelmatig mooie dingen laat zien. De reden dat ik investeer in de paardensport toont enerzijds mijn interesse in de sport aan maar anderzijds ook het geloof in de nieuwe lichting. Ik vind het belangrijk dat de Belgische ruiters hun goede paarden kunnen behouden en niet naar het buitenland zien vertrekken. Ik maak hierbij een statement en hoop dat andere Belgische investeerders mijn voorbeeld zullen volgen. "

Ludo Philippaerts is een tevreden man. " We zijn allen bijzonder verheugd dat deze man investeert in onze familie. Zo moet je het bekijken ", zegt Ludo Philippaerts. " Alleen dankzij hem kan een topper als Cabrio van de Heffinck in stoeterij Dorperheide blijven en kan Olivier gewoon verder blijven werken met Cabrio. Dat is een goede zaak voor Olivier en voor zijn paarden. Cabrio blijft zijn belangrijkste paard en de andere, vooral jonge paarden, krijgen nu de kans om gestaag te groeien. Het verschil tussen mogen en moeten presteren is enorm. "

" Ik zei verheugd maar het gaat veel verder. Ik ben hem bijzonder dankbaar! Wij zijn een hechte familie. Dat was vroeger zo bij mijn vader zaliger, dat is nu zo en dat zal ook in de toekomst zo zijn. Mijn kinderen gaan hier beter van worden en dan heb ik het absoluut niet over het financiële aspect. Door die investering krijgen onze kinderen meer mogelijkheden. Het feit dat het om een Belgische investeerder gaat die op het allerlaatste moment op de proppen is gekomen is hoopvol voor de paardensport. Het toont dat er toch nog Belgen geïnteresseerd zijn in paardensport ", besluit Ludo Philippaerts.

Cabrio van de Heffinck krijgt nu enkele weken rust en zal in de lente opnieuw in competitie treden.