Tijdens de CSIO van Barcelona is de Oost-Vlaamse 'Antares' amazone Gudrun Patteet onze gastblogger van dienst. In deze voorlaatste BLOG blikt zij terug op de derde wedstrijddag onder de Spaanse zon. "Om 12 uur ben ik Pebles gaan trainen op de renbaan, voor hem stond er vandaag geen proef op het programma. Voor Atlantic was er om 14u30 een 1m50 proef waar ook Jos, Olivier en Gregory aan deelnamen. Atlantic springt een sterke foutloze ronde, de andere Belgen kunnen zich niet plaatsen voor de barrage. In die barrage krijgen we 1 fout wat een 14e plaats oplevert. Voordat ik me in het hotel ga omkleden vertelt Dirk me nog snel dat ik mijn wedstrijdoutfit bij de hand moest houden want als de Belgen winnen moet de reserve mee op het podium.
Terug aangekomen op concours begint een triller van formaat! Het parcours staat heel hoog en delicaat maar wel eerlijk voor de paarden.
Olivier rijdt een top ronde en Armstrong springt fantastisch. Ze krijgen een fout in de laatste lijn. Judy en Ice geven een demonstratie en doen het foutloos. Jos en For Cento krijgen een fout op hindernis 2 en op het water, voor de rest een goede ronde maar de onervarenheid van For Cento was hier te merken. Ondertussen heb ik mijn groom Joost al gebeld om te zeggen dat we veel kans hebben om te winnen dus dat hij mijn paard moet opzadelen.
Het wordt steeds spannender en Gregory moet als laatste binnen. Hij heeft een enorme druk op zijn schouders want als hij nul springt wint niet alleen het Belgische team, maar krijgt hij ook nog eens de bonus van 200.000 (!!!!) euro voor de enige dubbele foutloze combinatie.
Hij blijft super geconcentreerd en rijdt foutloos, we winnen deze spannende finale! Snel loop ik naar het toilet om mijn rijkledij aan te trekken en ren ik naar de paddock om met het team de prijsuitreiking binnen te rijden. Wel leuk dat ik als reserve mee op het podium mag.
Daarna volgt nog een spectaculaire show met vuurwerk in de piste en moeten we nog naar de persconferentie.
Als afsluiter wordt er gefeest tot in de vroege uurtjes, wat een belevenis om dit te mogen meemaken."