Na het Belgische feestje in Barcelona zaterdagnacht stond er met de Grote Prijs nog één belangrijke proef op het programma gisteren. Daarin zette onze gastblogger van dienst Gudrun Patteet een knappe prestatie neer. In haar slotblog blikt zij terug op de laatste dag in Barcelona. "Om 10 uur ben ik deze ochtend met Pebles gaan rijden. In het Belgische kamp was er nog niet veel beweging te zien (kleine kater door het feestje?). Met Atlantic sprong ik om 11u30 in de 1m45 proef. Daarin kregen wij ondanks een mooie ronde 1 fout. Olivier rijdt rustig zonder fouten met Legend of Love.
Om 15 uur was er de Grote Prijs over 2 manches met 72 deelnemers. Er staat een zware proef en 9 combinaties komen zonder fouten rond in dit 1m55 hoge parcours.
Pebles springt fantastisch maar we komen 1 honderdste (!!) te laat door de finish, wat 1 strafpunt betekent.
Van de andere Belgen rijdt enkel Jos Lansink mee maar hij geeft halverwege het parcours op. Ik en Pebles gaan door naar de tweede manche op 1m60, net als 17 andere combinaties.
Ik besluit rustig te rijden zodat de andere ruiters die een fout krijgen achter mij komen en dat plan werkt.
We krijgen 2 strafpunten voor tijd, dus een totaal van 3 strafpunten. Slechts 2 combinaties springen dubbel foutloos en nog enkele andere krijgen tijdsfouten. We eindigen op de 6e plaats en daar ben ik bijzonder tevreden mee."