Het voorbije weekend was Belgisch kampioen Gilles Dunon aan het werk op de CSIO van Porto Alegre in Brazilië. Hij maakte er zijn debuut in een landenwedstrijd en was eveneens onze gastblogger. Afgelopen nacht stuurde hij ons zijn laatste deel door. Ondertussen zijn we zondagavond in Brazilië. Gisteren reed Dominique een goede ronde met slechts één puntje tijd. Ikzelf krijg al snel een foutje en beslis dan maar om er een oefenronde van te maken. Resultaat twee fouten en nog wat tijdsoverschrijding. Toch was het gevoel heel goed. 's avonds zijn we weer uitgenodigd voor een barbecue, daar gaan we met z'n allen heen. Wat wel opviel onderweg was het contrast tussen de gewone mensen en de rijken. We rijden langs plaatsen die bijna mensonwaardig zijn en iets verderop komen we in paleizen aan. Heel confronterend! Dan komt weer eens het besef  hoe goed we het thuis hebben! 

Zondagochtend was er het ontbijt om 8u30. Gefocust eten we zonder dat er veel gezegd wordt. We nemen de bus van 10 uur en reizen af naar de concours. Ondertussen goed nieuws, Patrik zijn zoon Thibeau werd vandaag nationaal LRV-kampioen bij de pony's in de hoogste springklasse! Het doet iedereen plezier en we zien dat het Patrik echt raakt. 
Ondertussen maken Jerome en ik ons klaar voor de Grote Prijs. Ik moet als 2e binnen, Jerome als 14e & Dominique als laatste. Om 13u15 is er de verkenning, deze doen we samen. Best een pittige proef maar we zien het allemaal zitten. De merrie voelt weer echt goed in de paddock. Om 13u30 begint de proef, ik ga als 2e binnen en ja, Wesselina doet het weer en hoe! Ze sprong echt fantastisch! Ik stap ze wat uit en ben net op tijd om Jerome te zien. Een hele goede ronde met een klein foutje op de muur, pech. Dominique kan ik niet zien omdat ik me  dan aan het voorbereiden ben voor de barrage. Ik hoor dat hij een goeie ronde reed met een foutje op de 2e hindernis. Zonde!
Ik moet als eerste binnen in de barrage, de merrie voelt goed aan, toch krijgen we een klein foutje. Resultaat een 7e plaats, eerst heerst er ontgoocheling maar na 10 miniten beseffen we dat het toch weer een goede prestatie is. Heel fier ben ik op Wesselina. We sluiten het weekend af met een gezamenlijk etentje.
Het was een geweldige ervaring, met uiteenlopende emoties. Hele toffe groep en voor herhaling vatbaar.