Jarenlang was Dirk Jan De Cree de vaste groom van Dirk Demeersman. Na zijn beslissing om bondscoach te worden, is deze periode voor Dirk Jan afgesloten. Hij werkt ook al jaar en dag mee aan de Kerstjumping in Mechelen.

Je was één van de vaste medewerkers van Jumping Mechelen. Bijna 1 maand was je daar dagelijks, blij dat het er op zit? Ik was daar elke dag bezig zowel tijdens de opbouw, de wedstrijd als de afbraak. Na afloop ben ik blij en niet blij dat het erop zit.

Hoe is deze editie verlopen? We hebben geen grote problemen gehad, alles is prima en vlot verlopen.

Hoeveel jaar help je al met de opbouw hiervan? Ik denk dat ik al een jaar of zeven, acht meehelp met de opbouw. Intussen weet ik al hoe alles verloopt.

Kan je kort de opbouw samenvatten in welke fase dit gebeurde? De opbouw is als een puzzel. Het begint met de hemel boven de vip ruimtes, dan de units van de Meeuw en daarna Stageco en BHV. Stageco bouwt de VIP en businnes ruimtes en BHV staat in voor de tribunes. Ondertussen is Poels al bezig met het zand in de paddocks en bouwt Flandria de tenten. Dan komen ze de tapijten leggen en standen bouwen. Wanneer de tribunebouwers klaar zijn, leggen ze het zand binnen en komt het licht en geluid. Dan beginnen de mensen van Agora aan de decoratie en versiering van de gehele hal. Als de tenten klaar zijn, begint Van Sprengel de stallen op te bouwen. Dan begint ook de afwerking van alles zodat alles mooi klaar is voor het evenement.

Nu Mechelen erop zit zou je normaal terug jouw dagelijkse taken als groom van Dirk Demeersman kunnen opnemen, maar nu hij gestopt is zit dat er niet meer in. Wat ga je nu doen? Ik heb nog geen idee wat ik nu ga doen. Ik ga alles eens rustig bekijken en dan zie ik wel wat de toekomst brengt.

Hoelang was je groom voor Dirk? Ik was zo’n zever jaar de groom van Dirk. Samen met hem heb ik heel de wereld gezien. Waar heb je voordien als groom gewerkt? Daarvoor heb ik een hele lang tijd voor de familie Van Paesschen gewerkt. Wat vind je van Dirk zijn beslissing om bondscoach te worden? Als Dirk vindt dat hij dat moet doen, sta ik er ook achter. Want iedereen moet zijn eigen leven leiden, ongeacht wat andere mensen daarvan vinden.