Eerder werd al bekend dat de BWFA veiling voor vernieuwing gaat. Het bestuur van het BWFA gaf begin dit jaar de fakkel door aan de jeugd. Met deze vernieuwing is nu ook de locatie van het evenement gewijzigd. In een officieel bericht staat te lezen dat het bestuur van de Belgian Warmblood Foal Auction (BWFA) heeft besloten dat Flanders Horse Event (FHE) niet langer de uitvalsbasis zal zijn voor hun veiling. Daarnaast neemt de organisatie afscheid van bestuurslid Patrick Gansbeke.

Patrick Gansbeke zetelde de afgelopen jaren zowel in het bestuur van de BWFA als in het bestuur van het FHE. Mede door deze dubbele bestuursfunctie was het onmogelijk om nog aan alle taken 100%, volgens zijn eigen kwaliteitslabel, te kunnen voldoen.

"Juist die kwaliteitsgarantie is één van de kernwaarden van de Belgian Warmblood Foal Auction. Zoals blijkt uit de vele referenties die de veiling kan voorleggen. Een aanpak die zijn vruchten dus af werpt. Want door de jaren heen bouwde BWFA een trouw klantenbestand op. Waarbij naast de inzet voor een hoogwaardige collectie de relatie met fokkers en eigenaren de boventoon voerde."

"Om op dit elan verder te kunnen bouwen heeft het BWFA bestuur beslist om de veiling op een nieuwe locatie te organiseren. Welke dat wordt... Dat zal voor het grote publiek nog even een verrassing blijven. Al staat het veilingbestuur te popelen om hun verdere plannen met de hippische wereld mede te delen!"