Nicola Philippaerts  Terwijl tweelingbroer Olivier richting Hong Kong trekt, is Nicola intussen terug op Belgische bodem na zijn deelname op de CSI05* in Abu Dhabi. Voor Equnews wist hij een BLOG bij te houden. Dinsdagavond vertrok ik naar de luchthaven om naar Abu Dhabi te vertrekken. Mijn vlucht was om 21u30, het was 6,5 uur vliegen. Ik kijk er naar uit om naar Abu Dhabi te gaan. Het is de eerste keer dat ik naar een Arabisch land ga, ik had al op mijn Iphone gekeken hoe warm het er was. Het was er gemiddelde 27 °, lekker warm dus.  
Ik kom woensdagochtend aan in Abu Dhabi om 7 uur 's morgens, het is er vrij warm. Aan de uitgang van de luchthaven wacht er iemand om mij op te halen. Daarna ga ik met een vriend van daar ontbijten in een hotel in Abu Dhabi. Vervolgens rijd ik samen met hem naar de jumping in Al Ain, dat is 1u30 minuten met de auto rijden. Ik heb vandaag al 2 proeven, 1m45 met Rochet en 1m50 de kwalificatie van de GP zaterdag met Vadetta. Ik kom aan op de jumping, de paarden lijken goed fris en hebben er zin in. Ik rijd ze even los en dan kan de proef van Rochet beginnen. Spijtig, maar 1 fout in de eerste fase. Hij voelt wel goed fris aan. Nu is het de beurt van Vadetta. Ik moet op het einde van de proef binnen.
Vadetta sprong super en ik was snel genoeg om de leiding te nemen. Ik win de kwalificatie van de GP en ben zeer tevreden. Daarna ga ik naar het hotel en ga ik meteen slapen, want ik had een lange reis en was vrij moe.
Donderdagochtend, vandaag heb ik Rochet om te rijden in een Barema C op tijd. Ik ga 's morgens naar de jumping om Vadetta en Rochet los te rijden. Vadette heeft rust vandaag. Dan begint de proef van Rochet. Ik moet weer op het einde van de proef binnen. Met Rochet was ik foutloos en juist 0,02 seconden te traag om te winnen. Ik werd 2de in de proef. Ik was heel tevreden.
Vervolgens begint de landen wedstrijd en ik blijf kijken wie er wint.
Nederland wint, alle vier de ruiters reden schitterende rondes. De landenwedsrtijd was laat gedaan. Vervolgens ging ik naar het hotel en slapen.
Nicola PhilippaertsVrijdag, vandaag hebben de ruiters van de 5* vrij. Ik ga 's morgens mijn paarden losrijden en dan terug naar het hotel. Het is heel warm en ik ga met de Nederlanders de rest van de dag naar het zwembad. Die nog altijd van hun overwinning aan het genieten zijn. S'avonds geeft de organisatie een groot diner voor alle ruiters in het 3de grootste paleis van Al Ain. Dat was super groot en heel mooi. Vervolgens gaan we terug naar het hotel want morgen is de Grote Prijs!
Zaterdagochtend, ik vertrek naar de jumping om mijn paarden los te rijden. Rochet moet eerst springen in een Barema A op tijd. Ik was nul en had een 8ste plaats. Rochet heeft een goed weekend gehad. Nu is het tijd voor de Grote Prijs. Ik heb nummer 29. Ik ga het parcours verkennen en het is een mooie proef met verschillende moeilijke sprongen en lijnen. Ik krijg 2 fouten. Echt pech! Maar Vadetta sprong wel goed.
Na de proef maak ik alles in orde om te vertrekken want mijn vlucht is om 2 uur in Abu Dhabi richting Brussel. Een vriend van daar brengt mij naar de luchthaven van Abu Dhabi. Ik verlaat Abu Dhabi met een goed gevoel en heb toch een goede jumping gehad.
Ik kom zondagochtend aan in Brussel om 7 uur, waar het blijkbaar aan het sneeuwen is en heel koud is. Ze komen mij hier ophalen, waarna er nog een auto rit van 1u15 min stond te wachten.
Bron: Equnews Foto: Equpics