Het dodelijke ongeval vond plaats rond 16:00 uur, volgens berichten uit de regio kwam Fortin's voertuig in botsing met een minibus. Hij overleefde het ongeval niet en overleed ter plaatse. 

Een leven in dienst van de paardenwereld

Alain Fortin was een bekende naam in de wereld van de sportpaardenfokkerij. Geboren in Parijs, volgde hij een opleiding aan het landbouwlyceum van Yvetot en deed later ervaring op bij het Haras National du Pin en het Centrum voor Paardenstudies in Rambouillet. Zijn carrière begon als instructeur bij een manege.

In de loop der jaren bouwde Fortin een reputatie op als paardenfokker en trainer. Hij richtte zich op de ontwikkeling van talentvolle sportpaarden, zoals Quiness du Mezel en Brazyl du Mezel, die later succesvol werden in de internationale springsport onder ruiters als Simon Delestre en François-Xavier Boudant. Zijn werk reikte verder dan alleen trainen; hij investeerde persoonlijk in paarden waarin hij potentieel zag en ondersteunde fokkers, vooral in de regio's Grand-Est en Bourgogne-Franche-Comté.

Bijdrage aan de paardensector

Fortin was niet alleen actief als trainer en fokker, maar ook sterk betrokken bij verschillende organisaties binnen de paardensport. Hij was voorzitter van de Vereniging van Lorrainse Springruiters en leidde de fokkersvereniging van Lorraine. Daarnaast was hij betrokken bij de springcommissie van de Société Hippique Française.

Zijn overlijden is een groot verlies voor de paardensportgemeenschap, zowel in Frankrijk als daarbuiten. Zijn toewijding en passie zullen gemist worden, maar zijn invloed leeft voort in de prestaties van de paarden en ruiters die hij heeft begeleid.

Het ganse Equnews-team betuigt haar oprechte deelneming aan familie, vrienden en iedereen die hem liefhad.