Net als de voorbije twee seizoenen wordt er na elke Gouden Laars manche een ruiter uitgeroepen tot 'Freejump ruiter van het concours'. Na de eerste manche in Hulsterlo was dit Audrey De Bock. Zij zal komende zondag van Freejump een onderlegger, pet en een trui/sweater/hoodie krijgen.

Hoe was jouw eerste manche verlopen?
In de eerste manche van de Gouden Laars reed ik mijn twee paarden, Gipsy King en Domino in de 1m30 en de 1m40 reeks. Ik won de 1m30 proef met Domino en met Gipsy King had ik een foutje. Het was de eerste keer dat ik 1m40 sprong en ik vond dit dus heel spannend. Met Domino kreeg ik in deze proef 1 jammerlijke fout, maar hij gaf een heel goed gevoel. Gipsy King bleef foutloos en we mochten als laatste starten in de barrage. Ik wou nog niet voluit gaan, aangezien het de eerste keer was dat ik deze hoogte sprong, maar hij bleef overal wel goed galopperen. We eindigden dan ook op een 4e plaats en ik werd 2e beste Young Rider. Mijn weekend was dus meer dan geslaagd!

Door wie wordt je getraind?
Mijn trainer is en blijft mijn ouwe trouwe papa Hij geeft me altijd de juiste tips en kent mijn paarden ook door en door.

Heb je in het verleden ook deelgenomen aan de Gouden Laars?
Als junior heb ik ook altijd deelgenomen aan de Gouden Laars wedstrijden en heb ik een aantal keer de 1m20 reeks gewonnen met Rebecca. In de finale lukte het altijd net niet.

Wat zijn jouw verwachtingen nog voor dit seizoen?
Ik hoop vooral nog goed te presteren in de Gouden Laars competitie. Aangezien het mijn laatste jaar is als Young Rider ligt mijn focus vooral op deze wedstrijden. Verdere plannen heb ik nog niet echt gemaakt.