Voor de tweede vooruitblik naar de finales van de gouden laars tijdens Jumping Oktoberhallen is Equnews bij junior Jordy Van Massenhove terecht gekomen. Jordy is één van de vele succesvolle ruiters die getraind wordt door Stal Genin.

Wie is Jordy Van Massenhove? Ik ben een 17-jarige student die economie moderne talen studeert aan het college van Melle. Mijn vriendin Babs rijdt ook te paard en vroeger reden mijn beide ouders ook.

Het hoeveelste seizoen in de gouden laars is dit voor jou? Het is mijn 2e seizoen in het criterium. Vorig jaar reed ik 2 wedstrijden mee omdat het mij uitkwam en dit seizoen heb ik er 4 gereden. Vooral omdat dit de voorwaarde was om deel te nemen aan de finale.

Wat maakt de gouden laars zo speciaal? Het is leuk om enkel tegen leeftijdsgenoten te rijden, hoewel ik ook graag tegen seniors rijd voor de technische kant. Maar het is wel een leuk initiatief.

Hoe verliep de gouden laars dit seizoen voor jou? We hebben er een goed seizoen opzitten. Met Ufasja heb ik 4 keer deelgenomen en bleven we 4 keer foutloos. We hebben 1 keer gewonnen. Met mijn ander paard Bombay heb ik ook 4 keer deelgenomen. Daarmee was ik 1 keer foutloos en kreeg ik 3 keer een balkje.

Met welke paarden start je in de finale? In de finale van 1m30 treed ik aan met Ufasja. Zij is een hete vosse merrie die 1m67 groot is. In het parcours is het precies een raket. Met Bombay B start ik in de finale van 1m40. Hij is rustig, maar heeft wel wat karakter. Hij heeft veel vermogen en is daarbij nog eens zeer voorzichtig ook voor een paard van 1m84. Beide paarden zijn 10 jaar oud.

Zie je de gouden laars als springplank naar hogerop? Niet bepaald, ik zie de gouden laars net zoals een CSI2* of een regionale van 1m25. Elk resultaat is belangrijk, ongeacht de federatie.

Wie zijn de grootste concurrenten in jouw reeks? Geen idee eigenlijk, ik weet wel dat Yoeri Braems in 1m40 goed bezig is, ook omdat hij een vriend is. Voor de rest focus ik mij op mijn eigen resultaat.

Wat mag er nog veranderen aan de gouden laars? Er zou wat meer prijzengeld mogen zijn en ook 2 manches tijdens de finale. De wedstrijden mogen op zondagavond ook wat vroeger gedaan zijn.

Lees ook: Aftellen naar finale Gouden Laars met ... Lars De Meersman

Volgende week is youngrider Michiel Meskens de laatste ruiter in deze reeks.

Bron: Equnews Foto: Equpics